avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar repus pe rol. Depunere dovezi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar repus pe rol. Depunere dovezi

In baza art. 344 alin. 1 Cod de procedura penala, repune cauza pe rol.....
deci dosarul meu a fost repus pe rol....pot sa mai depun dovezi in dosar?
intreb pt ca in proces (amanata pt ca avocatul din oficiu nu a fost prezent) am zis judecatorului ca am achitat prejudiciul si doresc sa se aplice art 74 ind.1 (fapta din 2010,beneficiind de legea mai favorabila) iar el a zis ca nu se poate deoarece dosarul a fost repus pe rol si vor fi dezbateri pt aplicarea legii 41 sua nu mai stiu exact (ca a fost concurs sau nu) si ca deja am recunoscut fapta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:17, 13 August 2013
Banuiesc faptul ca e vorba de o infractiune de natura economica din vreme ce doreati sa va prevalati de disp.art. 74 indice 1.Insa, acest articol a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala prin decizia din data de 25 mai 2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 363/2011.
"Deciziile Curţii Constituţionale prin care se stabileşte neconstituţionalitatea
unui act al Parlamentului au autoritate a lucrului judecat invalidează un act neconstituţional al Parlamentului, ceea ce este similar cu abrogarea actelor de către Parlament. Iar deciziile Curţii Constituţionale nu retroactivează,ele produc exclusiv efecte pentru viitor, neexistând excepţii ca în cazul legii penale mai favorabile."

Uitati un alt topic deschis pe aceeasi tema.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Daca ati mers pe art 320 ind 1 CPP instanta este tentata sa va condamne cu inlaturarea beneficiului acestui text de lege ( art 74 ind 1 CP ) insa mie nu imi pare corect din punct de vedere juridic.

Poate sa aplice art 74 ind 1 CP si in acest caz chiar daca recunoasteti si solicitati aplicarea art 320 ind 1 CPP.
Poate inlatura art 320 ind 1 CPP si sa faca aplicarea art 74 CP.

din ce motiv sunt tentate instantele sa inlatura acest text de lege daca am mers cu 320 ind.1? asa ceva a zis si judecatorul.....textul de lege 74 ind.1 nu zice ca nu se poate aplica daca inculpatul a recunoscut fapta....nu pot sa beneficiez reducerea cu o treime si totodata achitare? sau asa ceva.....nu pot sa schimb declaratia,sa nu recunosc si sa nu merg cu 320? si in asa fel sa cer aplicarea 74 ind 1?
Vorbiti cu avocatul dvs. sa va lamureasca.
Sunt aspecte considerate deosebit de tehnice.

In opinia mea nu conteaza dar trebuie motivat in functie de judecator.
Avocatul dvs. trebuie sa incerce sa inteleaga ce anume considera judecatorul si sa incerce sa il atraga intr-un dialog ca sa ii poata tine pledoaria pe aceste aspecte in functie de aprecierea juridica a judecatorului.
Unii se supara iar altii inteleg.
In cazul dvs. nu aveti nimic de pierdut daca se supara judecatorul...ca oricum pare sa aiba o opinie care nu va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea cu o treime a pedepsei la recunoasterea faptei GEOSTOIAN GEOSTOIAN Buna seara,as dori sa ma lamuriti daca se poate.Am doi frati arestati de anul trecut pt tentativa de omor calificat.Acum au recursul la Inalta Curte si vreau ... (vezi toată discuția)
indice art. 74 indice 1 declarat neconstitutional ptcnarcisa ptcnarcisa daca urmarirea penala a inceput in anul 2006, iar primul termen de judecata s-a dat in iulie 2012, privind infractiunea de inselaciune art 215, conform art. 74 ... (vezi toată discuția)
Aplicarea art 320^1 IULIA47 IULIA47 va rog sa ma lamuriti daca se poate aplica art 320^1 cpp conform deciziei curtii constitutionale nr 1470/2011 prin cale de atac extraordinara, mai exact ... (vezi toată discuția)