avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

Buna ziua. Am nevoie de un sfat referitor la contractul de munca. Lucrez la o firma unde am salariul net de 2000 lei. Nu primim bonuri de masa, insa firma ne asigura masa de pranz in valoare de 13 lei. pana acum firma acoperea integral aceasta masa, acum insa ne-a comunicat ca nu mai poate sustine decat valoarea bonurilor, diferenta de la 13 lei la 8.3 lei trebuie sa o suportam noi zilnic. este legal ? au voie sa faca asta fara sa fie mentionat acest lucru in contract?

de asemenea, daca renuntam la masa oferita de ei ... tot suntem obligati sa platim.
Cel mai recent răspuns: valy28 , utilizator 20:12, 17 Martie 2009
Verificati in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau in Regulamentul intern al unitatii. Daca nu aveti ceva scris e mai complicat de rezolvat.
nu este specificat nicaieri ...nu este nimic scris in afara de un e-mail prin care ni se aduce la cunostinta acest lucru.
In acest caz nu aveti sanse mari de reusita. A fost o intelegere verbala si una din parti nu o mai poate indeplini. S-ar putea sa aiba motive serioase.
Consultati, totusi, un avocat.
salut!am si eu o intrebare,lucrez intr-o firma de ca modelier de 4 ani,eu nu am calificare in acest domeniu dar totusi in cartea de munca sunt trecuta ca modelier,de cand cu aceasta criza s-a facut sedinta cu tot personalul pentru a reduce toate salariile la necalificati sa nu mai plateasca multe taxe,dar sa treaca si in cartea de munca necalificat,trebuie sa am neaparat calificare cu diploma in acest domeniu ca sa fiu trecuta in cartea de munca ca modelier?
problema dupa cum vad e...nu ca nua veti dumneavoastra diploma...ci dorinta anagajatorului de areduce cheltuiala...cu salriul...intr-adevar este o difernta intre 630 salarul minim cu spor de vechime pentru un necalificat si 756 salarul minim pentru calificat, ( tot cu spor de vechime)...
daca spuneti ca deja ati fost trecut ca si modelier...inseamna ca se poate...problema e...acuma nu puteti face proba....vizavi de calificarea dumneavoastra...

Alte discuții în legătură

Adaugarea vechimii in salariu Levente78 Levente78 Sunt angajat ca Operator Calculator si lucrez ca Tehnoredactor la un ziar local. Am salariul de 600 impozitabili. Acest salariu se calculeaza in felul urmator ... (vezi toată discuția)
Salariul pe cartea de munca m2gica m2gica Buna ziua....Sunt incă angajat la o firma particulară (in preaviz)...Am avut intotdeauna probleme (ca peste tot dealtfel) cu salariul ce trebuie trecut pe ... (vezi toată discuția)
Art 41 codul muncii carmendoru carmendoru Va rog as avea si eu urgent nevoie de un raspuns1:(( sectia la care am lucrat a fost inchisa,si am fost anuntati cu doar 3 zile inainte(luni ... (vezi toată discuția)