avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoasterea calificarilor profesionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoasterea calificarilor profesionale

Locuiesc in Viena si am nevoie de un certificat pt. a-mi fi recunoscuta calificarea profesionala din domeniul in care am lucrat in Romania, respectiv electromecanic auto. Actul normativ indicat este Directiva EU 36/2005, art.50, cap.VII, Z1, lit.c. Am facut demersuri pentru recunoasterea documentelor de studi din Romania(diploma bacalaureat, atestat), am primit raspuns favorabil de la Ministerul Educatiei Nationale, dar mai am nevoie si de certificarea calificarii in domeniul in care am lucrat. Cu toate ca am prezentat in Austria adeverinte de la Casa de pensii, Inspectoratul Teritorial de munca-toate traduse, autentificate si apostilate, nu este de ajuns si nu stiu carei INSTITUTII DIN ROMANIA TREBUIE SA MA ADRESEZ!
Daca ma poate ajuta cineva, voi fi recunoscator.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
andreitim, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreitim , utilizator 18:27, 13 August 2013
Recunoaşterea calificărilor sau formărilor profesionale precum și diplomele de studii obţinute în străinătate vă pot îmbunătăţi şansele profesionale.
Pe [ link extern ] >
puteţi afla în câţiva paşi, unde vă puteți adresa pentru recunoaşterea calificării/formării profesionale.

ENIC NARIC AUSTRIA
[ link extern ] >
este ghişeul unic şi locul unde vă puteți adresa oficial pentru toate problemele legate de recunoaşterea transfrontalieră în domeniul învăţământului superior, fiind responsabil cu recunoaşterea internaţională a diplomelor şi titlurilor academice.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Actul normativ indicat este Directiva EU 36/2005, art.50, cap.VII, Z1, lit.c. In Austria ne cerun act, o adresa in lilima romana care in care sa fie stipilat art mentionat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
andreitim, utilizator
Nu vad cum Romania poate emite un act care sa va fie recunoscut in Austria. O diploma de calificare profesionala este recunoscuta in Romania, iar in statele membre UE conform procedurii instituite prin legislatia nationala.

Incercati sa vedeti ce va spune Ministerul Muncii cu privire la acest subiect.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diplome necesare pentru pfa Martinnn Martinnn Bună seara, Sunt cetățean britanic, sunt în România de 3 ani. Aș dori să îmi fac un PFA pentru a putea da lecții de limba engleză . Am diploma ... (vezi toată discuția)
Titlul profesional italia nerecunoscut in romania-ajutor ingvitadaniel ingvitadaniel va expun problemele mele cerand un ajutor si o adresa a unuei comisi guvernamentale pe care primul ministru afirma in interviurile din jurnale respectiv ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinerii recunoasterii titlului profesional(licenta in jurisprudenta) in italia Nicoleta Ciacciariello Nicoleta Ciacciariello pentru inceput salutari tuturor! am nevoie de opinia dv. pentru a gasi o solutie la intrebarea: o persoana care a profesat in romania in domeniul ... (vezi toată discuția)