avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... La ce valoare se despagubeste o paguba produsa intr-o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

La ce valoare se despagubeste o paguba produsa intr-o unitate de alimentatie publica?

Buna ziua,

In cazul in care se produce, din greseala, o paguba intr-o unitate de alimentatie publica de catre client (spart farfurie, pahar, scrumiera, etc, rupt scaun, masa, etc) la ce valoare este despagubit propietarul respectivei unitatii??
Spre exemplu, el poate cere cat vrea el pe un pahar spart accidental si clientul sa plateasca fara sa aiba ceva de spus???
Dar, despre obiectele promotionale: spre exemplu, propietarul unitatii primeste cu titlu gratuit pahare inscriptionate cu o anumita marca de bere, clientul il sparge, proprietarul cere cat vrea el pe respectivul pahar??
Exista ceva in legislatie care sa reglementeze acest aspect sau clientul care a pricinuit paguba este la mana unitatii de alimentatie???
Ce document ar trebui sa primeasac clientul in schimbul sumei achitate pt respectivul incident si obiect?

Multumecs anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:59, 12 August 2013
Ca orice paguba materiala , acest aspect se rezolva conform codului civil.Pretentia/valoarea despagubirii trebuie sa fie conforma cu documentele de procurare ale bunurilor distruse.
Majoritatea unitatilor de alimentatie publica, au incheiate si polite de asigurare pentru acest risc, in acest caz asiguratorul intocmeste dosarul de dauna tot pe baza documentelor de procurare ale obiectelor de inventar si eventual devizelor de reparatii, daca s-au produs si avarii la obicte mari sau parti ale constructiei(mobilier,podea,pereti,usi,geamuri, etc.)
Multumesc pentru raspuns.
Asa ar fi normal, ca despagubirea sa fie conforma cu documentele de procurare. Dar daca sunt obiecte promotionale ce au fost primite cu titlu gratuit?. In acest caz, cum se despagubeste propietarul?
Ce document ar trebui sa primeasca cel care a produs paguba, in schimbul sumei ce o achita??
Prin negociere amiabila sau mediere iar in caz de neintelegere, in fata instantei civile, unde pagubitul va trebui sa dovedeasca marimea pagubei pretinse.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Campanie de fidelizare emillius emillius Buna ziua, Am urmatoarele intrebar1 1. Regulamentul unei campanii de fidelizare trebuie obligatoriu publicat in M.O.? Campania consta in acordarea unui ... (vezi toată discuția)
Dauna nedespagubita la [editat] ioanan16 ioanan16 Buna ziua. Am o asigurare pe firma la [EDITAT] pentru diverse riscuri pintre care FLEXA, riscuri extinse, inundatie, cutremur, furt, vandalism, etc si ... (vezi toată discuția)
Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din cauza unei explozii de anvelopă în fața casei. cum să procedăm pentru a primi despăgubirile? Vilmaretta Vilmaretta Vineri in zori am fost victimele unei explozii de anvelopa TIR in urma careia casa in care locuim s-a avariat: toate geamurile de pe partea frontala s-au ... (vezi toată discuția)