avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Jurisprudenta ICCJ - recursurile in interesul legii
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Jurisprudenta ICCJ - recursurile in interesul legii

In momentul de fata mai sunt valabile deciziile ICCJ pronuntate in intersul legii, in baza dispozitiilor Codului de procedura civila de la 1865?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:03, 13 August 2013
Regula generala spune ca Deciziile ICCJ au forta obligatorie si nu se limiteaza doar la partile dintr-un anumit proces.Asa incat, din punctul meu de vedere, acea Decizie a ICCJ data intr-un recurs in interesul legii si pronuntata in baza codului de procedura civila din 1865 este valabila, cata vreme dispozitiile acelui cod de procedura civila sunt mentinute si in codul de procedura civila actual.
In Noul cod de procedura exista un articol care spune altceva... Adica, toata jurisprudenta in vigoare la data cand a intrat in vigoare Legea nr.134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, isi inceteaza aplicabilitatea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura vechi sau nou ? Angelus162 Angelus162 In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care ... (vezi toată discuția)
Dovada vechime TuguiDaniela TuguiDaniela Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie, daca puteti,cum se poate lua de la o firma radiata dovada de vechime si de grupa.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o problema in obtinerea adeverintei de vechime pt. ... Cameli58 Cameli58 Buna ziua,am o problema in obtinerea adeverintei de vechime pt. pensie de la IJTL,am fost pe Str Industriala unde ar trebui sa fie arhiva,de acolo au spus ca ... (vezi toată discuția)