avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine repara si plateste reparatia conductelor scurgere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine repara si plateste reparatia conductelor scurgere din garajul de sub bloc?

Situatia este asa...am un garaj sub bloc de 4 etaje....prin garajul meu trec aproape toate conductele de scurgere ale blocului/tronsonului (scurgere menajera, scurgerea apei de pe bloc, alimentare cu apa)....fiind invechite unele din ele picura...cel mai grav este cu teava de scurgere de la bucatarie/baia mica care e fisurata undeva in perete la unul din etajele superioare...infiltratia de apa ajunge pana la tavanul garajului (parter) si de acolo pe conducta se prelinge la mine in garaj....am luat legatura cu locatarii si toti dau din umeri ca ei nu sparg zidul sa repare, deci nu stiu exact unde e spartura...cine ar trebui sa repare conducta de scurgere si cine plateste pt reparatie? ale cui sunt conductele respective care trec prin garajul meu? care sunt pasii care trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: serpe66 , utilizator 15:31, 13 August 2013
Conductele din garaj sunt in proprietatea tuturor proprietarilor din acel imobil.Solicitati in scris asociatiei analizarea deficientei si trecerea urgenta la eliminarea scurgeri de apa. Daca scurgerea provine din instalatia proprie plateste proprietarul in cauza iar daca scurgerea provine din instalatia comuna plateste asociatia.Puteti solicita chiar si despagubire.
multumesc de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere apartament odordionisos odordionisos Ma confrunt cu urmatoarea problema: stau intr-un bloc vechi in care scurgerile de la apartamente trec prin apartamentul de dedesupt, nefiind incastrate in ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)