avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Practica in timpul Facultatii de Drept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Practica in timpul Facultatii de Drept

BUNA ZIUA... din toamna voi fi student la drept anul 1, am terminat o facultate si acum vreau sa incep facultatea de drept, doresc s astiu daca se poate sa efectuez stagii de practica sau voluntarian intr0un cabinet de avocatura , in ideea in care voi invata mai repede anumite mecanisme si imi va fi mai usor mai apoi....
pot sa fiu platit pentru asta ? exista oameni care ma pot lua langa ei pentru a ma forma ?
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 17:34, 12 August 2013
Din cate stii, avocatii si implicit , formele lor de organizare fac parte din profesiile liberale, astfel incat, asa numitele stagii de practica platita , nu sunt valabile si pentru acest tip de profesii.Exista cabinete de avocatura care insa isi formeaza astfel de studenti dar numai incepand cu anul 3 intrucat, de regula, bazele institutiilor de drept si a anumitor activitati de specialitate juridica se pun, dupa anul 2 de facultate.Din experienta iti pot spune faptul ca depinde intr-o mare masura forma de invatamant pe care o urmezi , universitatea in cadrul careia vei urma facultatea de drept si din punct de vedere mental, rapiditatea cu care memorezi sau inveti anumite deprinderi.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
Luciana Guraliu-Macovei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica cabinet de avocatura ContSters115719 ContSters115719 Am o mare rugaminte, sunt studenta in anul III la Facultatea de drept din cadrul Universitatii Bucuresti si doresc sa efectuez un stagiu de practica intr-un ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)