avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Factura pentru prestare servicii - de catre executorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Factura pentru prestare servicii - de catre executorul judecatoresc

in urma unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile au fost calculate de catre un executor drepturile banesti care trebuie incasat de catre un angajat, intrebarea este daca executorul emite factura de prestare servicii catre institutia la care angajatul isi desfasoara activitatea, eventual temeiul legal in care se precizeaza acest fapt
Cel mai recent răspuns: Miruna_28 , utilizator 12:53, 13 August 2013
Buna ziua!
Conform modificarilor aduse prin Legea 151/2011, la art. 37 din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti - se precizeaza urmatoarele ” (4) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, cu exceptia cazului in care creditorul a renuntat la executare, situatie in care vor fi suportate de acesta, sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare stabilite sau, dupa caz, efectuate dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu, chiar daca el a executat-o de bunavoie. Cu toate acestea, in cazul in care debitorul, somat sa isi indeplineasca obligatia, a executat-o de indata sau in termenul acordat de lege, el nu va fi tinut sa suporte decat cheltuielile pentru actele de executare efectiv indeplinite, precum si onorariul executorului judecatoresc si, daca este cazul, al avocatului creditorului, proportional cu activitatea depusa de acestia.
(5) Sunt cheltuieli de executare:
1. taxele de timbru necesare declansarii executarii silite;
2. onorariul executorului judecatoresc, stabilit potrivit legii;
3. onorariul avocatului, in faza de executare silita;
4. onorariul expertului si al interpretului;
5. cheltuielile efectuate cu ocazia publicitatii procedurii de executare silita si cu efectuarea altor acte de executare silita;
6. cheltuielile de transport;
7. alte cheltuieli prevazute de lege ori necesare desfasurarii executarii silite.”


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)