avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notar si impozit la vanzarea-cumpararea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notar si impozit la vanzarea-cumpararea unui apartament

Avem o mare problema.
Este vorba de un act de vanzare cumparare a unui apartament, intre mama si fica. Pretul apartamentului, in acte, dorim sa fie de 20000 de euro. Mama este in etate de 71 de ani. Toate actele sint in regula, inckusiv Examinare la I.M.L.( pt. mama).
Practic se face doar trecerea apartamentului pe numele fetei. Blocul in care este apartamentul, este construit inainte de 1977, cu 10 etaje. Apartamentul este de 2 camere, confort 2, situat in Berceni. La ce notari ne-am interesat, ni se cer undeva intre 6000 si 9500 Ron. Peste posibilitatile noastre financiare.
Problema ar fii ca nu gasim un notar, care sa ceara un pret mai rezonabil, pt. intocmirea actelor.
Poate stie cineva vreun notar, care sa ceara un onorariu mai rezonabil.
Multe mutumiri.
Pentru a evita taxele notariale considerabile, se poate incheia , in forma consensuala , un antecontract de vanzare cumparare , o promisiune de vanzare cumparare , in care una din parti nu -si executa culpabil obligatia contractuala.Antecontractul va fi mentinut.
Cealalta parte se poate adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care tine loc de act de vanzare cumparare.
Aceasta este doar o posibilitate.Onorariile notarilor nu le putem sti cu exactitate.....


Succes
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)
Anulare contract v-c adika adika Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)
Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)