avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare cabinet stomatologic (asociatul unic nu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare cabinet stomatologic (asociatul unic nu este inca medic)

BUna ziua!
Sotia mea vrea sa isi infiinteze un cabinet stomatologic - SRL, ea nefiind inca medic insa va avea ca angajati/colaboratori 4 medici stomatologi. Cum se procedeaza la Registrul Comertului? Am inteles ca acesta este primul pas..Ce acte trebuiesc depuse? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:21, 16 August 2013
ART. 15 OG nr 124/1998

(1) Unitatile medico-sanitare cu personalitate juridica, care se infiinteaza potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, vor functiona cu indeplinirea urmatoarelor conditii:

a) sa aiba obiect de activitate unic, constand in furnizarea de servicii medicale, cu sau fara activitati conexe acestora, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei;

b) administratorul societatii comerciale sau cel putin o treime din numarul membrilor consiliului de administratie sa fie medici;

c) sa fie inregistrate in Registrul unic al cabinetelor medicale.

(2) Dispozitiile ART. 4, ART. 5 alin. (3), ART. 6-8 si ale ART. 12 se aplica in mod corespunzator unitatilor medico-sanitare cu personalitate juridica.

Trebuie sa aveti un statut, act constitutiv, etc, le inregistrati la Registrul Comertului si in Regstrul Cabinetelor Medicale care functioneaza sub autoritatea Colegiului Medicilor.
Apelati la un avocat care sa va redacteze actele si sa faca demersurile
ce inseamna mai excat cconsiliul de administratie? in actul constitutiv trebuiesc trebuti mai mult administratori sau...?
Este suficient sa fie administrator un medic. Va recomand sa va adresati pentru intocmirea actelor, serviciului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a deschide un srl cu codul caen 8690. Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Pentru a deschide un SRL cu codul CAEN 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană, in vederea desfasurarii activitatilor in cadrul ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cod caen 8621,8622,8623 circotasa circotasa Buna ziua ! Doresc sa infiintez un SRL pe clinica privata avand codurile CAEN 8621,8622 si 8623. Intrebarera mea este daca asociatul si | sau ... (vezi toată discuția)
Acte necesare autorizare caen 8511 si 8512 clinica medicala buna ziua
va rog sa ma ajutati cu un necesar de acte pentru autorizarea unei clinici medicale CAEN 8511 si 8512.
va multumesc! (vezi toată discuția)