avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat performanta energetica si schimbare titluar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat performanta energetica si schimbare titluar abonament ENEL

buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri,de recent am cumparat o casa la tara si ma intereseaza cum schimb curentul pe numele meu?....a alta intrebare -notara mia zis ca trebuie sa fac un "certificat de energie electrica?"daca nu imi vor da amenda...Eu nu am inteles nimic de acest certificat...poate ma pute-ti lamuri si pe mine de ce si cum trebuie sa-l fac,si cam cit ar costa? v-a multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:48, 20 August 2013
Schimbati titularul abonamentului cu contractul de vanzare mergeti la ENEL.
Certificatde performanta energetica care trebuie facut in termen de 30 de zile si prezentat la organul fiscal cand va schimbati rolul fiscal pe numele dvs. Va adresati unui auditor energetic pt intocmirea lui. Acesta este obligatoriu pt vanzare si inchiriere intocmite si autentificate incepanad cu data de 19. iulie 2013.
Certificatul energetic este o gaselnita prin care cumparatorul este pus in tema cu privire la calitatile termice ale imobilului (racoros, friguros, etc)...este eliberat de catre un auditor energetic, la solicitarea si pe cheltuiala vanzatorului, iar vanzarea nu se poate efectua in lipsa acestuia.
v-a multumesc ave-ti ideie cam cit costa
si la auditorii energetici, ca si la avocati, onorariile difera functie de valoarea/marimea imobilului, oras mare.oras mic, tarifarul stabilit pentru auditorii energetici locali, etc....vedeti pe internet
eu pe data de 19-8-2013 am cumparat casa (am semnat actele si sau dat banii)dupa care notara mia vorbit de asa ceva si mia zis mei ca cumparator ca am timp de 30 zile sa al fac...

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare locuinta prin banca miara miara Buna ziua. Urmeaza sa achiziționez un apartament cu credit prin banca. Banca mi-a spus ca nu am nevoie de certificat energetic, dar pe internet am gasit ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa primesc in urma cumpararii unui imobil, parte dintr-un sir de case HannybalKing HannybalKing Va salut! Am achizitionat de curand un imobil dotat cu centrala termica pe gaze, put pentru apa. Imobilul este racordat la electricitate si ... (vezi toată discuția)
Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent electric fara instiintare si inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare imobil Traian21 Traian21 Buna ziua, Am intocmit un contract de promisiune vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou. Totul a decurs normal pana cand ... (vezi toată discuția)