avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce acte trebuie sa primesc in urma cumpararii unui ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce acte trebuie sa primesc in urma cumpararii unui imobil, parte dintr-un sir de case

Va salut!

Am achizitionat de curand un imobil dotat cu centrala termica pe gaze, put pentru apa. Imobilul este racordat la electricitate si canalizare.

In urma contractului de vanzare cumparare am primit de la notar un duplicat al contractului, certificatul energetic, cadastre imobil si curti(fata,spate), proiectul de la gaze, punerea in functiune a centralei termice.

Am facut asigurarea PAD. La primarie ma pot inscrie pentru taxe si impozite doar dupa ce primesc intabularea?

Pentru gaze si curent o sa le pot trece pe numele meu de indata ce primesc facturile. Mai trebuie sa primesc un proiect, ceva pentru electricitate?

Notaritele mi-au spus ca intabularea dureaza cam 3 saptamani in perioada asta.

Este ceva esential pe care ar fi trebuit sa il mai primesc?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:26, 22 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca imobilul e relativ nou ar trebui sa primiti si cartea tehnica a imobilului. pentru simplificarea schimbarii contractelor de utilitati, solicitati vanzatorului (nu e obligatoriu) cate o copie a contractelor de furnizare: gaze, energie, canalizare, internet, etc.
la primarie trebuie sa va inscrieti in 30 zile de la semnarea contractului la notar, indiferent daca aveti intabularea facuta. o copie a contractului e suficienta.
Merci frumos!
Imobilul este nou. am facut promisiunea de vanzare la scurt dupa ce a fost finalizata constructia. contractul de vanzare l-am semnat dupa ce au fost finalizate si finisajele.

deci este totul in regula? citisem undeva despre titlu de proprietar, receptia lucrarii facuta de primarie...

la primarie ce acte trebuie sa prezint pentru inscriere? vorbim despre inscrierea pentru taxe? cum se numeste mai exact si ce trebuie sa mentionez de fapt?
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
HannybalKing, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
actul dvs de proprietate este contractul de vanzare cumparare autentificat.
cartea tehnica de care vorbeam sa inmaneaza proprietarului de catre constructor/ dezvoltator LA/ DUPA receptia finala.
am presupus ca acestea s-au petrecut fiindca ati pomenit de certificatul energetic. daca notariatul nu a mentionat nici o piedica la intabulare inseamna ca receptia a fost facuta. verificati, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente ce se pun la dispozitia cunparatorului de catre dezvoltator. Seceleanu Ion Seceleanu Ion Am cumparat un apartament nou de la dezvoltator. In afara de contract nu am nici un alt document.Dezvoltatorul avea obligatia legala sa-mi predea unele ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri privind contractul de vanzare cumparare asupra unui imobil BogdanMo BogdanMo Situatia de azi. Constructia finalizata, luat receptie anul trecut. Fatada exterioara executata de proprietar pentru toata cladirea. Bransamentul ... (vezi toată discuția)
”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)