avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poate fi identificat expeditorul unor mesaje ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice?

Buna ziua!
As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai multe mesaje obscene.
intr-o zi cand am deschis pc am vazut acele mesaje,ptr ca persoana respectiva a uitat sa si dezactiveze contul.
iar unele persoane amenintau ca vor descoperi numele abonatului,de unde s-au trimis acele mesaje,este posibil asa ceva ptr ca eu pratic nu am nici o vina.
eu am niste nepotii probabil ei au facut asta!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 11:27, 13 Septembrie 2013
Da e posibil mai ales daca furnizorul de internet v-a alocat IP fix, atunci vine dupa IP pana la usa apartamentului.
Daca furnizorul de internet v-a alocat IP dinamic, de tip PPoE atunci va poate identifica doar la nivel de hub (nod de retea) de scara sau de bloc, banuiala putand plana asupra mai multor vecini legati la nodul respectiv. Asta cu conditia sa va fi deconectat dvoastra routerul de la furnizor intre timp, in fine e mai complicat ce va scriu daca nu va pricepeti la retea.
Deci in principiu trebuie sa aflati ce tip de IP va furnizat providerul de net.

Discutati cu nepotii, sa nu va bage in bucluc. Bafta!
In caz ca se poate afla, ar trebui mandat judecatoresc pentru asta, nu poate afla oricine numele din spatele unui IP. Deci ar trebui ca Politia sa faca cercetari si abia apoi s-ar putea afla cine a fost. Iar pentru niste biete obscenitati pe internet Politia nu se baga.
Ce nu inteleg eu ce legatura are email-ul dvs in acesta problema?
Tot ce se poate face este sa se vada IP-ul de la care a plecat mailul.
Apoi cu o plangere la politie se poate duce la furnizorul de internet (oricare ar fi modul de alocare al IP-ului) si va puteti trezi cu politia la usa.
Daca aveti IP static, asta se poate face foarte repede.
In cazul IP-urilor dinamine... am observat ca in ultima vreme datorita "stagnarii" clientilor aceste IP-uri raman de obicei fixe.
Tot ce ramne de facut este verificarea adresei IP cu adresa MAC a routerului conectat in momentul in care a fost transmis email-ul. Daca adresa IP se modifica MAC-ul ramane neschimbat.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
ContSters66930, utilizator
MAC-ul este logat de provider (cand s-a conectat, cu ce IP), dar nu este redat in e-mail.
Ce aveti ma baieti? Vad ca dati dovada de exces de zel. Si care mai de care va pricepeti. ce treaba are IP ul? Ce treaba are MAC-u? Asa si? Daca vine politia la usa ce? Iata ce as raspunde eu politiei. "Pai acu ceva zile a fost un var de la SIghetu marmatiei impreuna cu doi prieteni , si a stat la mine vreo 3 zile cat am fost eu plecat. Aia a venit cu niste curve care alea or fi umblat la laptop pt ca nu am parola pe User windoz. etc etc...pot baga o poveste de kilometri. POLITIA TREBUIE SA IDENTIFICE PE POSESORU ADRESEI DE MAIL, si nu pe posesoru adresei IP ma baieti, ca daca e sa o luam asa ma duc la o sala de net, imi fac 5 adrese trimit o tona de virusi, si apoi plec linistit acasa. Asta inseamna ca adminu salii aleia tre sa intre la puscarie 20 de ani??? ia ganditi voi putin.

Alte discuții în legătură

Providerul de internet limiteaza dreptul de utilizare RaDracones RaDracones Daca povestile si \"paranoia\" legate de providerii de internet care limiteaza, gestioneaza si urmaresc actiunile clientilor veneau in general din SUA si lumea ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)
Se poate fura ip-ul? daca da, ce-as putea face ca situatia sa nu se repete? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea De doua ori in ultimele doua saptamani calculatorul a afisat \"conflict de retea\" iar internetul nu a mai functionat (in sensul ca paginile nu se mai ... (vezi toată discuția)