avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Identificare persoana care transmite e-mail-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Identificare persoana care transmite e-mail-uri

Buna ziua!

Am 2 intrebari:
1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la el?
2. Va rog sa-mi spuneti daca pot identifica, pe baza unui IP, persoana care mi-a transmis niste e-mail-uri (nume, prenume, adresa de domiciliu, nr. de telefon().
Daca am IP-ul, furnizorul de servicii de internet imi poate oferi date despre persoana care detine abonamentul la internet (in baza unei adrese scrise)? Daca nu , caror institutii le poate oferi aceste date? In situatia in care cer sa mi se identifice un IP de catre un furnizor de servicii de internet, acesta va notifica posesorul respectivului abonat, pentru a cere acceptul pentru furnizarea datelor cu caracter personal?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:19, 31 Mai 2020
Pot repeta aici ce am scris pe 22 ianuarie 2016:

Poate da in judecata daca stie pe cine sa dea in judecata (deci nu pe A.N.) si chiar in acest caz trebuie sa dovedeasca faptul ca a dat in judecata pe cine trebuie. Si, ma intreb, daca Politia nu se baga, cum va face dovada? Cere mandat contra websiteului, dand websiteul in judecata, gaseste IP-ul. Daca e IP e proxy de anonimizare, nu mai poate dovedi nimic. Daca nu e IP de anonimizare, da providerul in judecata. Daca e provider din Australia trebuie sa-l dea-n judecata in Australia. In cazul fericit in care providerul deconspira identitatea faptasului, ramane sa-l dea in judecata pe faptas. Parerea mea e ca pana termina primele doua procese raspunderea s-ar putea prescrie si degeaba mai porneste al treilea proces. Iar daca ar castiga al treilea proces si respectivul n-are de unde plati ramane cu banii dati pe avocati si proceduri.
de ce va trebuie aceasta ancheta si nu bagati mailurile in folderul de spam?
raspunsurile sunt:
1. numarul de telefon se foloseste o singura data, pentru autentificarea contului. persoanele care au adrese vechi de mail (yahoo, gmail, etc.) nici nu au furnizat numere de telefon;
2. legal, nu puteti identifica.
- furnizorul va va raspunde ca nu are voie sa va dea datele.
- furnizorul nu-i va cere voie clientului sau si nici nu-l va deranja. in plus, furnizorii de internet folosesc IP-uri in regim DHCP, astfel incat de fiecare data cand cineva se conecteaza i se atribuie un alt IP (e mai ieftin). IP-urile statice costa.

e vorba despre ceva ilegal (ordine publica, securitate nationala, droguri)? faceti sesizare la Politie.

Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator
Nu este vorba despre nimic ilegal. Un prieten a transmis un email către o firma prin care dezvăluie niste lucruri si nu vrea sa se afle ca ar fi el în spatele dezvăluirilor. Conducerea acelei societăți face verificări și pentru a afla dacă ceea ce a dezvăluit el este adevarat si pentru a afla cine stie concret despre acele lucruri care nu sunt publice. Există posibilitatea ca prin intermediul "cuiva" de la o firmă care furnizeaza internet sa poata fi identificat? Furnizorul de internet riscă ceva (cred ca sunt date cu caracter personal)? Mesajul a fost transmis de la un calculator de la domiciliul persoanei respective (poate ca e mai usor de identificat).
Întrebasem de IP deoarece am văzut pe net programe care pot identifica adresa pe baza ip-ului, dar nu stiu cat de precise sunt
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
jacquelline, utilizator
in functie de resursele alocate se poate afla aproape orice. cat de legal e, asta e alta problema. IP-urile sunt pentru incepatori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare Mara Maria Mara Maria Am fost defaimata de pe un cont fa Ls facebook .Intrebarea mea este pot afla cine este proorietarul contului fals (vezi toată discuția)
Urmarire facebook MihaiFB2018 MihaiFB2018 Este posibil demonstrarea ca o persoana a vorbit cu un anumit cont , fara a stii ce cont ,ci doar mesajele. Mai exact identificarea unui cont daca se stiu ... (vezi toată discuția)
Hartuire online Ioana899990 Ioana899990 De ceva timp cineva (care se ascunde) ma calomniaza si spune celor apropiati informatii negative si inventate prin intermediul retelelor sociale. Se poate ... (vezi toată discuția)