avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor lucrare muzicala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor lucrare muzicala

Buna ziua!

Am compus o lucrare muzicala pentru flaut si pian si as dori mai multe detalii despre drepturile de autor. La cine pot sa le fac sa fie sigure si sa nu fie tepe.? Cat trebuie sa platesc? Si cum ar fi mai corect sa fac drepturile de autor pe partitura scrisa sau pe formatul audio sau video? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Sorin Farcas , Consilier juridic 20:53, 26 August 2013
Drepturi de autor aveti din momentul in care ati pus-o pe hartie sau ati inregistrat-o. Daca cineva o copiaza, va trebui insa sa demonstrati ca dvs. ati compus-o. Drepturi de autor aveti doar daca cineva n-a compus o piesa foarte asemanatoare inaintea dvs. Detalii pe [ link extern ]
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor, este organism acreditat pentru gestionarea drepturilor de autor in domeniul muzical...ceea ce este necesar sa faceti pentru o buna protectie a lucrarii d-voastra, gasiti aici www.ucmr-ada.ro.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Sorin Farcas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor loremaria loremaria Stiti cumva trebuie facute ceva demersuri pentru a putea pune muzica intr-un magazin (radio sau cd-uri)? Exista vreo taxa pe care trebuie sa o platim? ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru opere de creatie intelectuala Paraianu Adrian Paraianu Adrian Buna ziua As dori foarte mult sa cunosc cum as putea sa rezolv o situatie foarte neplacuta. Pe scurt este vorba despre o formatie de muzica pop rock cu ... (vezi toată discuția)
Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ? darian72 darian72 In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor ... (vezi toată discuția)