avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SSD=asistent medical diplomat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SSD=asistent medical diplomat?

Buna seara!As ruga frumos pe cineva sa ma ajute cu un sfat.Am absolvit in 2008 Facultatea de asistenta medicala-specializarea medicina generala,am trecut printr-un examen de licenta(scris si prezentare lucrare de licenta)dupa care a trebuit sa ne inscriem(suntem mai multi colegi) in anul 4 care ar trebui sa fie de specializare-completare.Deocamdata am primit o adeverinta in care scrie ca am absolvit Facultatea de asistenta medicala specializarea asistent medical diplomat.De la scoala ni s-a spus ca nu ar mai trebui sa facem anul 4 insa la spital nu ni s-a marit salariul ca si cum am fi terminat studii superioare si ni s-a spus ca e SSD drept urmare nu ni se va mari(decat cu mai putin de 1 % din vechiul salar).Ar putea cineva sa ma lamureasca daca intr-adevar este SSD si nu avem dreptul la marirea ptr studii superioare ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: suriuta , utilizator 19:11, 12 Octombrie 2011
Pentru a va da un raspuns profesional, precizati de cand sunteti angajata , ce post ati ocupat initial prin concurs , daca anul IV inseamna continuarea studiilor superioare .
1.am fost angajata pe post de asistent medical din 1991(asa cum era atunci dupa terminarea Liceului Sanitar...dupa ce au aparut Scolile postliceale am urmat Cursurile de echivalare iar mai tarziu ,in anul 2000 am dat examenul de grad principal)
2.De aproximativ 4 ani sunt angajata in Sectia Radiologie pe post de asistent medical principal cu PL(postliceala)
3.am absolvit Facultatea de Asistenta medicala (asa scrie pe adeverinta eliberata) cu calificarea de Asistent medical diplomat -in septembrie 2008 am avut examenul de licenta dupa care ne-am inscris in anul 4.Acesta este an de continuare a studiilor insa de la Facultate ni s-a spus ca datorita HG890/2008 nu ar mai trebui sa facem anul IV.Anul IV ar fi facultativ dar fara el de la servici nu ne mareste salarul.La inceputul acestei luni ni s-a modificat fisa postului din Asistent medical principal cu PL in Asistent medical principal diplomat cu SSD ceea ce ne pune un semn de intrebare ptr ca nu scrie nicaieri pe diploma(adeverinta)SSD.
Facultatea de asistenti medicali este in cadrul Universitatii der Medicina si farmacie , cursurile acesteia fiind de 4 ani . Dvs.parcurgand doar 3 ani , rezulta ca ati absolvit studii superioare de scurta durata (SSD) .(Vezi Ordinul MS nr.1470/2005- M.of.73/2006 si OG nr.17/2008 - M.Of.83/2008 ) " asistent medical SSD - diploma de absolvire a invatamantului superior de 3 ani in specialitate).
Dupa obtinerea diplomei de licenta ( de 4 ani) solicitati conducerii unitatii promovarea in functia de asistent medical S , care , in functie de prevederile bigetare, pot solicita DSP judetean transformarea postului in asistent S dupa care va poate promova .
Multumesc foarte mult!
Legat de acelasi subiect dar cu o alta nota am si eu o intrebare.
Sunt asistent med radiolg angajata din 2000 cu PL spec radiologie, in anul 2003 am absolvit Colegiul de asistenti medicali 3 ani, iar in acest an termin si continure de studii an IV FAC de AS MEDICALI- spec generalisti. Cei de la personal m-au informat ca nu pot sa beneficiez de marire de salariu pt ca nu am terminat radiologie, in conditiile in care la alte spitale au fost angajati alti colegi pe radiologie fara studii in specialitate( aveau vechime 1 an in cab stomatologic-radiologie dentatra) cu salariu de as diplomat.
Exista posibilitatea unei echivalari? Cui trebuie sa ma adresez?
Cum medicul mai intai face studii generale si apoi cele pe specialitate, eu as medical nu pot ? (mai intii cele pe specialitate si apoi cele generale). Mentionez ca as dori sa-mi pastrez actualul loc de munca si nu sa ma mut pe alta sectie.
Va multumesc si astept sugestii!

Alte discuții în legătură

Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Incadrare asistent medical diplomat pianinosu pianinosu Sunt asistent medical din 1993 absolvent al Liceului Sanitar si incadrat in munca din 1994. In 1996 am absolvit Scoala Postliceala Sanitara si in 2000 am ... (vezi toată discuția)
Asistent medical cu studii superioare petrescucornelia petrescucornelia Am absolvit Liceul Sanitar in 1981 specializarea generalist -1990 schimbat specializarea in radiologie -1991 grad principal in pediatrie -1992 echivalare ... (vezi toată discuția)