avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Mai citeste cineva carti?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Mai citeste cineva carti?

Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, sunt momente cand familia merge sa cumpere carti.

La noi, am observat ca se cumpara doar cartile pentru examenul de soferi, cartile de specialitate (care sunt obligatorii pentru anumite examene). S-a cumparat si Codul lui DaVinci.

In rest, doar ziare, reviste si televizor. De ce oare? Sa ne fi plictisit de hartia unor manuscrise? Sa ne doara ochii pe toti?
Cred ca singurile carti citite sunt cele de specialitate- in special in vederea sustinerii unor examene si cele de joc cand se incing romanasii la o partida.
In rest, pe ici pe colo pe la tara, unde nu este energie electrica sau nu prea ai ce vedea pe la tv.
Cauza - multe programe tv. si radio, multa informatie pe net, jocuri cat incape pe P.C. si altele. Ca sa nu mai amintim ca trebuie sa scoti cam multi bani din buzunar pentru o carte.
Acum 13-14 ani si la noi se cumparau carti multe indiferent de valoarea lor.
Trezindu-ma intr-un moment al vetii, asa, pe la 20 de ani ca nu mai citesc nici o carte, mi-am facut un "obicei" in a ma refugia vara 5-6 zile undeva departe de lume, unde nu am nici net, nici televizor (dar tel mobil merge :d) si citesc pentru intreg anul. Pot sa spun ca ma simt excelent, imi curat sufletul si va sfatuiesc si pe voi sa incercati macar asta, daca nu mai mult. Si cum romanul gaseste bani de cheltuit pe toate prostiile, sunt sigura ca veti putea rupe si pt o carte buna...
Si eu sunt de aceeasi parere cu romy. Desi eu, in ultimul timp mi-am cam descoperit apetitul pt. citit orice, cred ca romanii, in general, sunt pragmatici in sensul ca ... doar "daca-i musai cu placere"
Si eu sunt de acord cu Romy.
In primul rand copiii nu mai citesc deloc. TV-ul si calculatoru'.
Din pacate nu mai au nevoie de carti si asta e trist.
Eu raman de "moda veche" imi cumpar carti, multe de la anticariat si citesc in fiecare seara macar o pagina.
O pagină pe seară, cam câti ani vă ia să terminati cartea????????

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti si iar carti Admin Admin V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro. (vezi toată discuția)