avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Introducerea in cauza a unui nou parat in N.C.P.C.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Introducerea in cauza a unui nou parat in N.C.P.C.

După ce am primit citație pentru primul termen de judecată (cerere pe noul cod de pr. civ.), am aflat că am mai multi proprietari ai apartamentului pentru care am facut actiunea pentru obligarea la plata cheltuielilor de întreținere.
Am vreun temei legal pentru a introduce în cauză și pe acești noi pârâți? Daca da care este acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 22:00, 5 Octombrie 2019
Nu contează că aţi primit citaţie pentru primul termen al cauzei. Puteți să vă modificați cererea de chemare în judecată arătând că înţelegeţi să vă judecaţi şi cu X, Y şi Z până la primul termen la care veți fi legal citat (art. 204, alin. 1 Cod procedură civilă). Cererea prin care vă modificați pretenţiile anterioare poartă denumirea de cerere adițională.

La primul termen al cauzei instanţa va dispune amânarea pricinii, citarea tuturor pârâţilor şi comunicarea cererii modificate, în vederea formulării întâmpinării. Pregătiţi suficiente exemplare ale cererii de chemare în judecată şi ale cererii adiţionale pentru a fi comunicate pârâţilor.
As avea nevoie de un sfat in aceasta privinta. Pot sa va contactez prin email?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare actiune - e corect? StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am facut o actiune prin care doream sa mi se raspunda de catre primarie la un email, acum vreau sa oblig primaria sa aplice legea. Modific actiunea initiala si ... (vezi toată discuția)
Cererea de actiune in instanta annahm11 annahm11 Buna seara, Dupa ce a fost depusa cererea de actiune in instanta, se mai poate adauga la nomenclatorul paratilor inca o institutie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere aditionala la contestatie concediere catalinp11 catalinp11 buna ziua. am facut o contestatie la o deczie de concediere prin care am cerut anularea deciziei si reincadrarea in functia detinuta. insa, am uitat sa ... (vezi toată discuția)