avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi autor melodie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi autor melodie

In cadrul unui festival "Zilele comunei/orasului X" , un grup de muzicanti, in vederea promovarii muzicii romanesti, canta -live- un colaj/mixaj de cateva melodii foarte cunoscute din repertoriul romanesc (1 strofa si/sau refren din fiecare cantec), legate intre ele cu o armonie si ritm putin modificate...unde se incadreaza aceasta situatie?!
Sigur, acordul autorilor ar inlatura orice situatii neplacute...dar in ce masura se poate asimila acest colaj, unui mixaj faurit de un DJ...mi-ar prinde bine cateva opinii, deoarece legislatia in privinta drepturilor de autor este foarte ambigua...si nu doar din vina legiuitorului ci si a tehnologiei ce s-a dezvoltat intr-un ritm galopant.
Va foarte multumesc !
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Sorin Farcas, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:58, 23 Septembrie 2013
Interpretarea legislatiei ambigue este mai usor de clarificat de cei care lucreaza in domeniu.
Cred ca cel mai potrivit raspuns il veti gasi la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor.
L.C.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor muzica hocm hocm Buna seara, referitor la un club de activitati extra-scolare pentru copii; in cadrul acestui club se doreste initierea de cursuri de muzica (invatare activa, ... (vezi toată discuția)
Cum sa fiu dj(disk jockey) legal? DanGhiurutan DanGhiurutan Buna, Am 18 ani si sunt unul dintre multi dj si producatori de muzica electronica din Romania, si sunt nelamurit cu in legatura cu intrarea in ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru opere de creatie intelectuala Paraianu Adrian Paraianu Adrian Buna ziua As dori foarte mult sa cunosc cum as putea sa rezolv o situatie foarte neplacuta. Pe scurt este vorba despre o formatie de muzica pop rock cu ... (vezi toată discuția)