Buna Ziua,
Am urmatoarea nelamurire la care as vrea sa aflu un raspuns, acum recent am surprins o activitate al unui sef de post dintr-o oarecare comuna a judetului Tulcea ca se infiinteaza cu prezenta in curtea parintilor mei in care lociuesc fara a cere aprobarea proprietarilor (parintilor) sa intre, pe data de 02.09.2013 la ora 23:58 minute, auzind pasi spre usa matusii mele care sta la noi din cauza unui divort pierdut, aprind lanterna telefonului deschid geamul si indrept spre respectivul cetatean spre a vedea cine este, spunandu-mi incet sa ii iau lumina din ochi, l-am intrebat cine este si mi-a raspuns ca este seful de post si sa ii iau lumina di ochi. la acest rapuns am stins lanterna, am inchis geamul si al iesit incet afara sa vad ce se intampla, la poarta se afla o masina personala mai aflandu-se cu cineva, si nu cea a politiei. as vrea sa stiu daca pot face ceva in privinta acestui lucru? (si tin sa precizez ca matusa mea este bolnava foarte grav de schizofrenie bipolara maniaca ne-vrand niciuna dintre cele doua surori in afara de mama mea care este plecata in Italia, si sa se ocupe de ea spre a fi internata la tratament). Ce as putea face in situatia asta fiind singurul care l-am vazut?
Va multumesc anticipat,
Daca a observat sau auzit ceva ciudat venind din curte, o fi crezut ca e de datoria lui sa cerceteze despre ce e vorba. Acuma, depinde daca v-a produs un prejudiciu/trauma, altfel e greu de gasit pricina ca de ce s-a uitat in curte. La tara oamenii se comporta mai coeziv, ii intereseaza ce face vecinul si daca e nevoie sa-i sara in ajutor nu se gandesc ca intra la violarea proprietatii private. Ca daca ii ia cuiva casa foc, doar n-o sa astepte pana le ofera el permisiunea sa intre-n curtea lui sa stinga focul.
În opinia mea este important și dacă era într-adevăr șeful de post cel care a pătruns în curte.Adică l-ați recunoscut ca fiind chiar el? Nu de alta, dar cred că în general oamenii din sate îl cunosc pe șeful de post.A, ok, era noapte și poate că era greu de recunoscut, dar totuși, a nu fi sigur pe un lucru constituie o dificultate în a face vreo sesizare .Poate era șeful de post, efectuând vreun act de cercetare, cine știe, dacă nu vi s-a cauzat vreun prejudiciu, dincolo de faptul că nimănui nu-i convinde să-i fie călcată proprietatea fără voia proprietarului , ați putea lua unele măsuri prin care să preîntâmpinați asemenea vizite, încuiați poarta , înălțați gardul, etc.
Ajutor
mirela_ila
Nu stiu daca ma-m adresat unde trebuie dar am nevoie urgenta de ajutor.
am o sora care este casatorita cu acte de 2 ani, are 3 copii minori, de curind a ... (vezi toată discuția)