avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator
Si eu iubesc cainii, dar ii iubesc mai mult pe oameni!
E mai putin important sa gasim vinovatii pentru trecut decat sa luam masuri concrete, eficiente pentru prezent si viitor.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Fănel Plopeanu, Consultant asigurari
Intentia mea nu a fost sa accentuez pe gasirea vinovatilor ci mai degraba sa denunt o "vendetta" impotriva cainilor si gasirea lor ca tapi ispasitori, spre ex. citeam in dimineata asta pe net pe cineva care spunea ca o sa sugrume totii cainii maidanezi care o sa'i intalneasca.
Propunerea se doreste o incununare cu succes a eforturilor -de gasire vinovat care in niciun caz nu este numai patrupedul si nu solutioneaza multitudinea de incidente generate de caini fara stapannSolutia de exterminare probeaza privilegiul celui mai superior exemplar al rasei animale de a decide masura extrema pentru a rezolva o problema pentru care nu depune eforturi,dupa cum se realizeaza in alte state care au depasit astfel de situatiinPractica nationala a demonstrat ca romanul nu este capabil sa finalizeze solutionarea unei prioritati cum este acea a cainilor fara stapan,iar lipsa de civilizatie a unora care vor continua sa arunce in strada noi generatii de pui de caini fara stapan,vor inlocui cu succes numarul pe care autoritatile locale se vor stradui sa le eutanasiezenVinovati sunt atat ONG-ul care a inteles initial sa adopte cu documente legale animalul,nulterior sa il lase nesupravegheat,in aceiasi masura si parintii copiluluinSi in acest caz ca in multe altele,mult mediatizate,romanul s-a invatat sa solutioneze cu masuri extreme,care in timp s-au dovedit ineficientenSolutia eutanasierii cainilor fara stapan a mai facut obiectul unui proiect mult atacat inclusiv de catre simpatizanti din alte tari
Exista prevedere in codul civil care individualizeaza responsabilitatea proprietarului de animal care provoaca un prejudiciu...dar si in acest caz s-a dorit comunicarea unei solutii extreme care s-a dovedit ca nu poate fi finalizata cel putin datorita sistemului,lipsei fondurilor,fara insa a se individualiza responsabilitatea care in cazul de fata revine si ONG-ului care a adoptat patrupedul
Va rog sa observati dispozitiile art. 178 alin. (2) C.pen. si anexa 4, pct.4 din OUG nr. 155/2001 cu modificari si completari: vinovatia penala pentru moartea copilului apartine persoanei care a semnat pentru luarea cainelui din adapost, si nu cainelui. Modul in care ar trebui abordata obiectiv problema cainilor este reglementat atat de art. 7 din OUG nr. 155/2001, cat si de Conventia europeana ratificata de Romania in aceasta materie, si nu emotional.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Vasile Vatamanescu, Avocat

Putini sunt cei care trateaza emotional chestiunea. Unii sunt constienti de oamenii care traiesc in aceasta tara dar mai ales de conducatorii acestui stat. Si conducatorii acestui stat stiu una si buna: distrug jdemii (de orice) pentru a rezolva vreo cateva sute: pentru a elimina cateva zeci de mari evazionisti trantesc o lege prin care distrug mii de intreprinderi comerciale; pentru a elimina cateva zeci de importatori de grau distrug mii de mici comercianti de paine; pentru a rezolva cu salariile nesimtite disponibilizeaza mii de functionari publici, si lista poate continua. S-ar astepta cineva sa rezolve altfel problema cainilor maidanezi pe care-i muta cu dubele din loc in loc prin toata tara pentru a da senzatia ca sunt cu sutele de mii si sunt necesare miliarde de lei pentru acestia? N-or fi vazut multi cum sunt cainii mutati cu dubele dar s-a uitat cineva la cainii care formeaza haitele de care se plang si sa observe ca (in prea multe cazuri) sunt tot alti caini desi prezenta haitei e constanta intr-o zona sau alta?

Ala care-a declarat ca va sugruma orice caine maidanez intalnit e fanfaron (iar daca ar face-o risca cel putin o amenda penala pentru acte de violenta asupra animalelor) - de fapt, e genul care fuge primul. De i-ar cere cineva sa-si spuna numele ar da in balbaiala sau ar tacea ca pestele. Iar daca i-ar cere “serviciile” si i-ar prezneta un metis de rottweiler cu pitbull sau ceva de genul ar zice ca se duce sa-si ia curajul si dus ramane; sau ar zice ca nu se pune, pentru ca nu l-a intalnit el, i-a fost prezentat.
In loc de vorbe sunt de preferat faptele si inainte de a trece la act ar trebui sa gandeasca.

Sunt impotriva eutanasierii cainilor maidanezi - la nimereala - si NU sunt vinovat de moartea niciunui om. Cine zice altfel nu stie ce zice sau trateaza chestiunea emotional.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)