avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora.

In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii acestora.
Din fire sunt un foarte iubitor al animalelor, insa asa nu ma impiedica sa fiu subiectiv, in cazul de fata parerea mea este ca nu exista un singur vinovat, insa cred ca cei mai putini vinovati sunt tocmai acei caini, judecand dupa faptul ca singura lor judecata este instinctul, intra in sarcina noastra a oamenilor, ce nu ne bazam pe instinct ci pe o judecata rationala sa evitam astfel de tragedii, desi intr-un final singurii ce vor platii vor fi doar... cainii. Este obligatia noastra de a nu ne lasa copii/nepotii nesupravegheati ( mai ales cand ai 4 ani !!! ), de a construi adaposturi si ai steriliza, de a face mai multe campanii de adoptii a acestor animale, etc, etc, insa asa cum am spus singurii care vor platii si din pacate chiar cu viata vor fi cainii, insa asa cum ne-au invatat marii profesori de drept penal una din conditii incrimarii este constientizarea faptei, lucru exclus in cazul nostru.
PS: Eu nu am mai fost muscat de un caine de cand aveam 12 ani ( desi intr-o noapte singur fiind pe strada am fost inconjurat, va jur de vreo 50 de caini maidanezi ) si asta pentru ca pur si simplu nu i-am provocat si nu i-am tratat cu frica.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Filip Alexandru, utilizator

Eutanasierea legala e mai scumpa decat sterilizarea, ca sa ne exprimam corect.
Nu ma mira absolut deloc faptul ca in unul si altul a iesit la iveala frustrarea, rautatea, setea de sange, cruzimea fata de un suflet fara aparare, inferior omului, al acelui OM ce se crede "Stapanului Pamantului", al acelui om ce uita de Ecosistem, cel ce uita ca puterea pe care o are trebuie folosita in scopuri constructive si nu distructive.
Nu, din pacate cazul asta nu este un caz izolat. Se intampla zilnic sub ochii mei, sub ochii tuturor celor ce vor sa vada, astfel de cazuri. Caini chinuiti, batuti, omorati chiar in chinuri groaznice si apoi aruncati te miri unde.

De ce sunt atacati cainii blanzi? De ce sunt ridicati de pe strazi cainii blanzi, cei ce trec pe verde strada si multi dintre ei dau labuta fara sa fie invatati sa faca asta? Pentru ca un caine cu potential agresiv face fata unui psihopat si psihopatul stie asta si ca sa isi protejeze pielea nu se "aventureaza" cu un astfel de caine. Dar setea de sange e mare si TREBUIE sa se razbune pe specia asta nenorocita (de ce??? numai el stie), si atunci unde gaseste loc de asa ceva? Unde altundeva decat in randul cainilor blanzi si supusi.

In Caracal chiar primaria se ocupa de cainii fara stapani, aruncand mancare otravita cu furadan la tomberoane.

Din pacate cred ca singura solutie este sa nu mai avem incredere in institutiile statului ca vor rezolva vreodata ceva, ar trebui sa revenim la obiceiurile de pe vremea lui tataie cand se rezolvau lucrurile cu pumnii si picioarele.

Cititi acest articol si minunati-va!
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)