avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensarea facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensarea facturilor

Buna! Am un furnizor care ne-a facut o factura de avans, am achitat-o, iar apoi ne-a facut o alta factura cu storno si cu diferenta de platit. Firma doreste ordin de compensare.
Intrebarea mea este: trebuie sa fac o factura cu valoarea totala, sau pe valoarea ramasa de achitat? Trebuie sa mai emit ceva in acest caz? Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 12:00, 21 Aprilie 2014
Buna ziua!
Daca ati avut factura de avans,factura finala este corecta (storno avans prima linie si dupa alta linie cu valoarea totala a obiectului /serviciului respectiv ,astfe incat valoarea totala a celei de-a doua facturi va fi exact diferenta pe care o mai aveti de achitat,dupa ce ati latit avansul).
Ordinul de compensare se face intre doua societati in cazul in care acestea au de incasat si de achitat in acelasi timp o anumita suma .Mai concret daca societatea X are de plata catre societatea Y 100 lei iar societatea Y are de plata catre societatea X 200 lei ,cele doua societati siis pot compensa intre ele suma de 100 lei,prin ordin de compensare.
Sper ca v-a ajutat cat de cat raspunsul meu.
Trebuie sa fac o factura catre ei: cu valoarea totala, sau pe valoarea ramasa de achitat?
Multumesc

Buna ziua,

Nu se intelege prea bine de ce dvs. trebuie sa faceti o factura catre furnizorul respectiv, in conditiile in care el va prestat un serviciu/livrat un bun.
Intocmiti factura dvs. numai daca prestati/livrati catre persoana respectiva un serviciu/niste bunuri.
In acest caz veti putea face compensarea. Verificati daca nu cumva exista catre persoana respectiva deja emise facturi de catre societatea dvs, caz in care este justificata soicitarea compensarii.

Numai bine
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
CONTABIUM, Contabil
Buna ziua,
Imi puteti spune va rog pe ce cont sa inregistrez trandafiri, pamant, piatra naturala (toate sunt pt sediu)
Multumesc frumos
Buna ziua,

Considerand ca nu sunt cheltuieli mari, le puteti trece pe 604.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva platit ca avans firma intrata in faliment ulterior radiata din registrul comertului Florin111 Florin111 Am urmatoarea situatie : societatea X a platit integral o factura de avans cu tva-ul aferent societatii Y .Ulterior societatea X si-a dedus tva-ul aferent din ... (vezi toată discuția)
Avansuri primite -tva iuliannaaa iuliannaaa Firma X a primit un avans in luna ianuarie 2018 pentru realizarea unui contract de productie .Avansul a fost de 61380 lei.Contractul stipuleaza valoareA ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)