avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil- contract de credit fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara

Buna ziua,
Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil.

Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu veniturile( cuponul de pensie) + un girant care in momentul de fata nu mai are venituri.
Am ramas in urma cu ratele, am tot platit pana luna trecuta dar valori mai mici decat ratele si s-a incredintat executarea silita unui executor, am discutat cu acesta si nu am ajuns la un compromis si ne-a amenintat cu executarea silita a apartamentului,singurul imobil pe care-l detinem. Valoarea bunurilor mobile pe care le avem nu acopera nici 20% din sumele cu penalitati ( adica 20.000 lei) si cele de executare silita( 5.000 lei)
Sotia mea detine un apartament cumparat in timpul casatoriei noastre(bun comun), care este ipotecat pana in anul 2015 pt. un alt credit contractat doar de sotie,.

Intrebari:
1- se poate ajunge la executarea silita a apartamentului si in ce conditii?
2-daca da, atunci in cazul in care divortam la notar, se mai poate executa silit apartamentul?
Mentionez ca sotia a platit cateva rate in numele meu dar ea figureaza pe chitanta
3-atata timp cat este o ipoteca se poate executa silit si in ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
catapa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:18, 9 Septembrie 2013
1.Da, in orice conditii, cand ati luat creditul ati garantat cu toate bunurile din proprietate, nu doar cu cele pentru care banca si-a constituit un drept de preferinta;
2.Da, daca sotia a semnat pentru credit ca si co-imprumutat sau garant;
3.Da, fara nici conditie de indeplinit alta decat sa existe o creanta fata de proprietarul imobilului mai mare de 10.000 Lei;
1. In contractul de credit exista doar urmatoarea clauza, singura care face referire la bunuri:``daca in termen de 30 de zile de la data scadentei, daca impumutatul nu achita rata totala de rambursat, intregul credit si toate celelate obligati asumate prin semnarea prezentul contract devin exigibile, iar banca este indreptatita sa procedeze la recuperareape creantelor pe calea exacutarii silite, prin valorificarea garantiilor asiguratorii sau a oricaror bunuri aflate in proprietatea imprumutatului``- exact asa cum am scris mai sus este formulata!
Din aceasta se deduce ca s-a garantat cu un imobil?

2. Sotia nu apare in contract, dar a platit cateva rate la banca in numele meu, se considera ca a recunoscut si ea creditul? in aceste conditii chiar daca divortam poate sa execute silit apartamentul?
Va multumesc!
1. Nu trebuie sa fie nici o clauza in contract, si asociatia de proprietari sau magazinul de jos, daca luati pe datorie, va pot executa silit orice bun pe care il aveti, este dreptul oricarui creditor al dvs.

2. Nu, daca nu a semnat nu pot decat sa ceara partajul bunului, daca e comun si sa il execute abia apoi.
Multumesc, o ultima intrebare as mai avea:
-daca divortez si nu am pretentii asupra imobilulul si prin hotararea de divort revine sotiei, acesta mai poate fi executat silit?
-sau daca divortez si ramane ca pentru cota parte din imobil ce mi-ar fi revenit sa platesc o suma de bani sotiei,intr-o anumita perioada de timp,atunci acest imobil mai poate fi executat silit?
Actul de partaj poate fi oricand atacat, daca e facut in frauda creditorilor. Daca nu va plateste sulta, sau nu o plateste creditorilor, se va valida poprirea si va fi executat silit apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune? andronescucel andronescucel tatal si fiul,au scos un credit de la cec,cu o copie de pe contractul apartament. credit de nevoi personale. parintii divortati,mama nu avea cunostiinta de ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni nepartajat, amenintare de executare imobiliara victor77 victor77 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea problema: sunt divortat de curand si am impreuna cu fosta sotie un credit in franci ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)