avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... ce acte imi trebuie?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

ce acte imi trebuie?

va retin atentia cu o mica problema.Mama mea se afla in Italia la munca, iar acum a plecat si sora mea.Ca sa o treaca si pe sora mea pe permisul ei de munca, maica-mea a fost informata de catre autoritaile italiene ca trebuie sa aibe un act din care sa rezulte ca nu e casatorita.(sora).Am fost la oficiul de stare civila, le-am explicat, dar mi-au eliberat o dovada in care scrie ca" la data de...s-a inregistrat nasterea numitei...La data eliberarii prezentului document, pe marginea actului de identitate nu figureaza nicio mentiune."Asa trebuie?Ma gandesc sa nu fie iar o problema, pentru ca eu o sa traduc asta si o voi trimite acolo si nu vreau sa o iau de la capat.:(Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Patras , Avocat 15:51, 23 Aprilie 2009
da , este bine dupa cate stiu eu se trece pe marginea actului casatoria, ...
am scris gresit mai sus, nu era scris pe marginea actului de identitate(ca nu avea cum), ci pe cel de nastere
stiu am avut practica la serviciul starii civile in facultate, si se fac asfel de notari pe marginea actelor
ok, deci trebuie doar sa fac o traducere autorizata si e in regula sa inteleg.
din pct. de vedere a legii romane , da este bine, sper sa fie bine si pt. italieni , dar ma intreb de ce nu va dau o dovada concreta , daca in Italia nu vor prea pricepe

Alte discuții în legătură

Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Nulla osta daniela1971 daniela1971 vreau sa stiu daca trebuie pentru nulla osta buletinu original al viitorului sot sau copie ptr a avea nulla osta (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)