avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La ce judecatorie depun cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La ce judecatorie depun cererea de chemare in judecata

Buna ziua,

Vreau sa dau in judecata o firma care are sediul in Bucuresti.
Eu, persoana fizica domiciliata in Constanta, am achizitionat de la o firma cu sediul in Bucuresti si care are punct de lucru in Constanta produse care nu corespund comenzii. Avand in vedere ca vanzatorul este din BUC, cumparatorul din Constanta si am lansat comanda la magazinul din Constanta, unde trebuie sa depun cererea de chemare in judecata?

Multumesc anticipat,
Competenta teritoriala revine instantei in circumscriptia caruia are sediul paratul.


Daca punctul de lucru din Constanta are personalitate juridica atunci este competenta judecatoria Constanta; daca nu are, atunci este competenta judecatoria sectorului din Bucuresti in raza caruia se afla sediul social al firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme ... fdanila fdanila Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme cu mai multe firme de curierat un colet care nu a mai ajuns la destinatar. Unde trebuie să fac ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! spuneti-mi, va rog frumos, la ce instanta (judecatorie ... ficiu_elena ficiu_elena Buna dimineata! Spuneti-mi, va rog frumos, la ce instanta (Judecatorie de sector sau Tribunalul municipiului Bucuresti - Secţia A VIII -A Conflicte De Muncă ... (vezi toată discuția)
Succesiune silviota silviota Buna ziua! As vrea sa stiu daca se poate deschide succesiunea in alt sector din Bucuresti, altul decat cel al ultimului domiciliu al defunctului. Daca sunt ... (vezi toată discuția)