avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 406 Cod procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 406 Cod procedura penala

In cazul in care, in timpul revizuirii unei sentinte penale ajungandu-se in rejudecare, se anuleaza hotararea de condamnare, la pronuntarea unei noi hotarari se poate ajunge tot la condamnare daca la data introducerii cererii de revizuire fapta supusa judecatii intre timp s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 09:32, 10 Septembrie 2013
Ar fi posibil dacă vorbim despre prescripția specială , adică situația în care , oricâte întreruperi ar intervreni în curgerea terrmenului de prescripție, dacă termenul de prescripție se împlinește cu încă o dată durata lui, se stinge și conflictul penal și ca urmare nu mai poate avea loc tragerea la răspundere penală a infractorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire mimiela mimiela Buna ziua , Am doua sentinte , una de la tribunal si una de la curtea de apel . Dar dupa un an faptuitorul care este incarcerat cere revizuirea . Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Problema ,,matematica" de drept-prescriptia speciala sam bam sam bam Va supun atentiei urmatoarea speta: dupa 8 ani de la comiterea unei fapte, o persoana este condamnata la o pedeapsa de 7 ani cu executare.Ulterior condamnarii ... (vezi toată discuția)
Revizuire dosar penal pici80 pici80 ce este revizuirea unui dosar penal? (vezi toată discuția)