avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa cerere de reconstituire conform legii 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa cerere de reconstituire conform legii 18/1991

Exista un titlu de proprietate eliberat dupa legea 18/1991, cu trei beneficiari(frati). Obiectul lui sunt 5ha teren extravilan. In 1991 X a facut cerere de recoinstituire, iar ceilalti Y si Z nu. X vrea sa deschida actiune in instanta (acum in 2013) pentru anularea absoluta a titlului de proprietate in baza art.3 din legea 247/2005, pentru ca in urma procesului comisia judeteana sa emita alt titlu in care sa fie doar el trecut la toata suprafata.
Poate face acest lucru si ce sanse are?
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 16:25, 18 Octombrie 2019
poate face acest lucru, dar nu o sa aiba castig de cauza
Sunt interesata de aceasta speta intrucat am o problema similara. De ce nu ar avea castig de cauza fiindca ceilalti doi au fost trecuti in act contrar prevederilor art.3 din legea 247/2005, neavand drept de reconstituire prin nedepunerea cererii ceea ce ar determina nulitatea absoluta a titlului. Din ce cunosc au fost cazuri destule in care instantele au procedat la anularea absoluta a titlurilor. Legea 18/1991 precizeaza ca mostenitorii vor fi repusi in drept, in termenul de acceptare prin cererea pe care o fac comisiei, ori in acest caz cererea a lipsit. Comisiile nu puteau atribui fortat un drept, precum si in cazul unei succesiuni ai posibilitatea de a accepta sau nu mostenirea.
va rog sa-mi dati un exemplu,sunt in situatie similara,ce pot invoca in aparare,cererea mea s-a pierdut in hatisul hartiilor si pe mine vor sa ma scoata dupa 25 ani. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii Aaron Aaron Ce se intelege prin acceptare tacita? Daca intre toti mostenitorii este intelegere necontestata ca toti au dreptul la succesiune, dar numai unul a facut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate comun pentru toti mostenitorii legali Aaron Aaron Dintre toti fratii mostenitori legali pentru proprietate preluata abuziv, numai unul a facut notificare si a indeplinit toata procedura. Este corect ca la ... (vezi toată discuția)