avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa avocat in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa avocat in instanta

Buna ziua. Rog respectuos un raspuns avizat la intrebarea: poate avocatul partii adverse sa-si inceapa pledoaria in fata instantei fara prezenta (motivata printr-o oarecare intarziere ) celuilalt avocat ? Poate ingadui presedintele de sedinta asa ceva ? Poate sa nu ia in seama in cazul expus, dorinta exprimata de mandatar de a i se oferi cuvantul in lipsa avocatului apararii ? Unde si cum se poate incadra fapta ? Sau situatia in sine nu (re)prezinta importanta in instanta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 10:01, 12 Septembrie 2013
nu se accepta. daca nu aveti unul o sa vi se numeasca unul din oficiu, daca vorbim de un dosar penal, daca nu va puteti reprezenta si singur (proces civi, contencios administrativ, etc)
Multumesc domnul Popa. Asa cum am prezentat succinct, avem avocat ales, insa a intarziat 10-15 minute, timp in care avocatul partii adverse a prezentat "o suma" de bazaconii, ca nu le pot numi altfel, pledoarie care a fost acceptata de presedinte si consemnata de grefier. Am dorit ca mandatar sa mi se permita sa am un cuvant de spus la afirmatiile avocatului partii adverse, insa nu mi s-a dat atentie. Este revoltator. Nu a dorit "sa ma observe" ca exist in sala.
Prin urmare, aici, eu am intrebat punctual daca atitudinea presedintelui este conforma cu uzantele judecatoresti ori a fost un abuz incalificabil din partea sa. Deasemenea, cum se poate incadra atitudinea, fapta avocatului partii adverse ? Multumesc
Despre ce fel de proces vorbim? Civil sau penal?

Buna seara doamna Avocat. Multumesc pentru atentie. Vorbim despre un proces civil, partaj succesoral. Detaliile le aveti prezentate in consideratiile subsemnatului. Pentru alte (eventuale) detalii va stam la dispozitie. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
ardeleanion, utilizator
Instanta a procedat in mod legal daca avocatul dvs a intarziat si nu a avut o cerere scrisa la dosar in acest sens.
Dvs nu vi se da cuvantul, neavand dreptul de a pune concluzii in fata instantei decat prin avocat. Cum avocatul dvs lipsea, s-a dat cuvantul avocatului advers.

Alte discuții în legătură

Partaj imobiliar_sulta_proceduri arnauturex arnauturex Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi ... (vezi toată discuția)
Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio caradis caradis Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog . In calitate de mandatar am participat la un proces, iar la una din sedinte am fost grav insultata in fata judecatoarei ... (vezi toată discuția)