avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa avocat in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa avocat in instanta

Buna ziua. Rog respectuos un raspuns avizat la intrebarea: poate avocatul partii adverse sa-si inceapa pledoaria in fata instantei fara prezenta (motivata printr-o oarecare intarziere ) celuilalt avocat ? Poate ingadui presedintele de sedinta asa ceva ? Poate sa nu ia in seama in cazul expus, dorinta exprimata de mandatar de a i se oferi cuvantul in lipsa avocatului apararii ? Unde si cum se poate incadra fapta ? Sau situatia in sine nu (re)prezinta importanta in instanta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 10:01, 12 Septembrie 2013
Multumesc doamna Avocat.
Spuneti-i avocatului dumneavoastra ce s-a intamplat, daca nu ati facut-o deja, si el va depune o nota de sedinta in care va combate afirmatiile adversarului.

Pentru alta data sa stiti ca aveti dreptul, cand se striga dosarul sa cereti sa fiti lasat la a doua strigare (la urma), pe motivul ca a intarziat avocatul sau orice alta cauza acceptabila.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
Carturarul, utilizator
Multumesc pentru raspunsul detaliat. Da, dupa iesirea din sala de sedinta, am relatat avocatului episodul, insa raspunsul a fost unul asa, lasa-ma sa te las. Nu intru in amanunte pentru ca este totalmente neplacut din terte motive. Este bine de stiut pe viitor, in situatii similare, care desigur vor mai exista, faptul ca pot ca mandatar in lipsa avocatului sa solicit o a 2-a strigare, desi exista bunaoara un precedent, presedintele nu a dorit sa vada ca sunt prezent in sala. M-a ignorant cu desavarsire. Ceea ce se-ntampla este absolut revoltator, chiar si numai pentru ca, prin natura imprejurarilor mi s-a refuzat dreptul la exprimare. Dar... cand raul este aratat ca bine...
Personal as schimba avocatul. Un avocat bun iti spune ce sa faci in astfel de situatii nu te "abureste".
Notificati instanta ca ati renuntat la serviciile domnului avocat si depuneti dumneavoastra o nota de sedinta (in numarul necesar de exemplare) in care sa va expuneti parerea. O puteti trimite si prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobiliar_sulta_proceduri arnauturex arnauturex Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi ... (vezi toată discuția)
Acte si declaratii suplimentare in proces aelemarac aelemarac Buna ziua, In timpul desfasurarii pledoariilor din proces, am voie sa mai prezint in sustinere noi acte? Si cand mi se vor pune intrebari de catre avocatul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio caradis caradis Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog . In calitate de mandatar am participat la un proces, iar la una din sedinte am fost grav insultata in fata judecatoarei ... (vezi toată discuția)