avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari cu moartea

Buna seara, am nevoie disperata de ajutor. De un an si 3 luni am avut o relatie cu un individ in aparenta perfect normal, pana cand, cam cu un an in urma am aflat ca este insurat. Ca urmare am incercat sa ma despart de el imediat, dar acest lucru a fost imposibil. Ne-am certat, a inceput sa consume alcool si in final mi-a spus ca ma va ucide si apoi isi ia viata, eu nu am vrut sa cred nimic, am incercat in continuare sa-l dau afara din casa, dar m-a lovit si m-a inchis in dormitor. Am incercat disperat sa scap de el, dar amenintarile si agresiunile fizice nu au incetat, ma ameninta constant intre patru ochi si la telefon, dar evita sa faca scandal fata de altcineva si nici in mesaje nu ma ameninta, ba chiar imi scrie ca el este victima si ca eu sunt de vina pentru tot scandalul pentru ca am refuzat sa traiesc asa cu el.

Nu ii deschid usa, nu ii raspund la telefoane, dar ma urmareste oriunde merg, urca cu mine in apartament, fortandu-ma sa-l las sa intre, nu sunt o persoana prea curajoasa, incerc sa evit scandalul si sa-l conving cu vorba buna ca relatia noastra nu mai poate continua, dar in loc sa-l calmez, mai rau face, isi cumpara bautura si ma santajeaza spunandu-mi ca nu poate sa plece nicaieri baut.

In urma unei astfel de betii, mi-a spart parbrizul de la masina, spunandu-mi ca eu voi urma. Nu am rude, putinii prieteni care ii am nu se pot implica si nu stiu la cine sa mai apelez, in seara cu masina mi-a fost atat de frica incat nu am putut sa-l mai impiedic sa intre in casa, sunt sclava in propria casa.

I-am spus ca il voi denunta la politie, dar mi-a ras in fata si mi-a spus ca nu am nici un fel de dovezi, de obicei cand este beat ma loveste in burta si nu raman semne si chiar daca face trei luni de inchisoare, dupa ce iese ma va ucide si apoi isi ia viata.

Nu mai stiu ce sa fac, sunt disperata, am incercat sa scriu cum am putut mai bine, poate pare greu de crezut, nici mie nu-mi vine sa cred ce viata traiesc!

Va rog din tot sufletul sa am ajutati, sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa ies din situatia asta cumplita!
Cel mai recent răspuns: eu_mistic , utilizator 17:45, 16 Octombrie 2013
Depuneti plangere penala impotriva agresorului, era bine intr-adevar sa aveti certificat medico-legal sau ceva martori in legatura cu aceasta situatie, altceva nu vad ce sa faceti.
Sesizati oficial politia responsabila domiciliului dvs
Atentionati asupra aspectului amenintari cu moartea ,astfel incat politia sa desfasoare masurile concrete in astfel de cazuri
Avand in vedere teama si panica,stress-ul la care sunteti supusa nu asteptati concretizarea amenintarilor
Cand se afla in apartamentul dvs ,se afla sub influenta bauturilor alcoolice desfasurati demersuri sa vina echipaj de politie pentru a constata si a consemna ca persoana nu locuieste la acea adresa,eventual sa aplice sanctiuni
Va multumesc, domnule avocat Patrascu, dar cum pot obtine certificat medico-legal, daca ma loveste astfel incat sa nu lase urme si cum pot demonstra eu ca loviturile sunt de la el?

Citind alte situatii similare de pe acest site, am inteles ca este ilegal sa inregistrezi convorbirile telefonice fara acordul unui judecator, sau chiar convorbirile din apartament, desi acest este singurul meu mijloc prin care as putea aduce dovezi, ce va face politia daca ma duc doar sa fac o plangere impotriva acestui om, fara dovezi?

Chiar daca chem politia la apartament, probabil il va escorta afara si ii va da o amenda in cel mai bun caz, lucru de care nu-i pasa deloc, ba chiar m-a incurajat sa sun la politie, ma va cauta oricum dupa, si cu un ordin de restrictie, mi-a spus ca pe el nu-l tine la distanta de mine o foaie, ca ma va ucide inainte sa vina orice politie.

Vad ca singura mea solutie este sa am destule dovezi cat sa-l inchida pe acest om, ca nici om nu mai este, este o fiara, dar cum pot proceda, cum pot obtine dovezile necesare?
Inregistrati convorbirile in care va ameninta ori chiar filmati cu o camera secreta (se gasesc peste tot si sunt relativ ieftine) scenele in care individul intra neinvitat in apartament ori refuza sa-l paraseasca la cererea dvs, iar politia va trebui sa-l aresteze. Violarea de domiciliu si amenintarile cu moartea sunt infractiuni grave, pe care nici politia din Burkina Faso nu le poate bagateliza. Alternativa e sa dispareti din arealul nemernicului, mutandu-va in alt oras.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
juristu X, utilizator
Incercati sa obtineti un ordin de protectie.
Cu plangerea pentru agresiuni e posibil sa nu rezolvati nimic.

Alte discuții în legătură

Ce fac in cazul unei amenintari? S.M.C. S.M.C. Buna ziua! Locuiesc in Militari Residence, jud Ilfov, foarte aproape de Metro Militari si dimineata, eu si sotul meu plecam la serviciu si unde mai avem treaba ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...am si o intrebare...fostul meu concubin ma amenininta ... Cerasela1992 Cerasela1992 Buna ziua...am si o intrebare...fostul meu concubin ma amenininta ca ma omoara si nu stiu ce sa ii fac..ne-am despartit de 1 an jumate..i-am mai facut plangeri ... (vezi toată discuția)