avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am intrat în discuții cu un individ agresiv care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am intrat în discuții cu un individ agresiv care mi-a zgâriat mașina, forțând trecerea blocată de o ambulanță parcată în paralel cu ea. Unde pot să depun plângere? Îmi este teamă că își va pune amenințările în aplicare

Buna ziua, am urmatoarea situatie.
Masina proprietate personala era parcata in fata blocului in linie cu alte masini deja parcate pe partea carosabila. Pe trotuarul de langa bloc paralel cu masina mea se afla o salvare aflata la un caz, asistenta intrase la pacient iar soferul astepta in masina.
Un individ care venea pe strada a ajuns in spatele salvari si a inceput sa claxoneze insistent ca aceasta sa isi mute pozitia. Domnul de pe salvarea i.a spus ca oricat s.ar muta nu este loc de trecere pe strada fara sa faca ceva si ca el asteapta sa coboare cu pacientul.
Soferul reclarcitrant sa enervat, a fortat trecere si mi.a julit bara spate stanga si putin portiera. In momentul acela eram chiar la masina cu copilul in brate ii luam jucarii din portbajag.
I.am batut in geam sa se opreasca ca o zgarie toata, a dat inapoi putin si pe urma a fortat iar trecere si a franat 5 m mai in fata, m.am dus dupa el la masina si a dat sa plece. Stia ca a zgariat.o si a vrut sa fuga moment in care am tipat la el sa opreasca. A coborat nervos, ca este grabit a refuzat amiabila si a au inceput injuriile toate cu imi bag/ scot in masina ta in fata ta, ma doare in . de masina ta .
I.am spus iar de amiabila si a inceput iar sa urle injurandu.ma ca el nu are timp de asa ceva ca o sa faca copiii cand are timp si iar bip bip bip bip. I.am spus ca merg la Politie si atunci m.a amenintat ca "bip bip iti arat eu Politie, te satur eu de Politie lasa ca iti arat eu tie bip bip, am eu grija de tine sa mi.a platesti tu cu Politia ta". Eu l.am facut nesimtit si am plecat spre Politie unde a ajuns si el si fiecare a declarat incidentul. Ideea este ca imi este frica de amenintarile lui tinand cont ca lucreaza in cartier, culmea la o gradinita. Ce pot sa fac, unde depun plangere macar daca patesc ceva sa se stie ca el ma amenintat, imi este frica sa nu imi faca ceva la masina. Cum sa procedez, multumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dima Oana , utilizator 10:10, 31 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarile trebuie sa fie in sensul legii penale, respectiv sa existe o actiune de intimidare, directa sau indirecta, explicita sau implicita ca in viitorul apropiat va fi savarsita o infractiune sau o fapta prin care se poate produce un prejudiciu material impotriva dvs iar amenintarea trebuie sa va produca o stare serioasa de temere.
Trebuie sa aveti probe in sesnul celor sustinute in plangere.
Domnul Avocat, va multumesc pentru raspuns. Eu nu am probe gen filmare ori inregistrare, discutia a fost intre mine si el dupa ce a coborat nervos din masina. Eu nu m.am gandit ca o discute atat de urat si sa ma ameninte, am crezut ca este de buna credinta, incheiem amiabila si gata.
In cazul acesta nu pot sa depun plangere la Politie?! Stau asa cu frica ca daca ne intalnim pe strada cine stie ce imi face, cum sa pronuntat.
Ce pot sa fac?!
Aveti dreptul sa depuneti dar daca nu aveti probe, probabil se va dispune clasarea.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Foarte interesant, adica el scapa si face ce vrea. Eu pagubita si eu cu teama ca se va tine de cuvant?! Nu exista nici o masura importiva acestui gen de indivizi?
De ce vi se pare interesant? daca nu sunt probe, cum sa il inculpe? Doar daca nu recunoaste singur....

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru distrugere ionescucristian1 ionescucristian1 Buna ziua! Pe cat de scurt se poate supun atentiei Dvs. urmatoarea speta: In urma cu aprox. doua saptamani pe o strada privata(drum de servitute), se afla un ... (vezi toată discuția)
Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)
Injurii calomnioase ContSters273946 ContSters273946 Buna ziua.As dorii sa stiu ce as putea face cu situatia aceasta. Am cumparat acum cateva zile un loc de parcare peste strada de blocul meu si initial acolo ... (vezi toată discuția)