In urma cu o luna am cumparat de la un distribuitor niste piese auto, pe care le-am montat intr-un service autorizat RAR.
Recent, piesele respective s-au defectat (viciu de fabricatie), si distribuitorul mi-a oferit urmatoarele variante:
1- demontez piesele de pe masina, le aduc lor, ei le trimit la fabrica, si dupa un termen de 3-6 saptamani imi "confirma sau nu defectul"; masina stand imobilizata pe intreaga perioada sau eu "sa fac rost de alte piese temporar"
2-mai cumpar inca un set de piese si le inlocuiesc pe cele defecte, distribuitorul urmand sa-mi ramburseze valoarea dupa expertiza fabricii (intr-un termen nedefinit)
In ambele cazuri eu urmand sa platesc manopera de 2 ori, respectiv 1 data. Doresc sa va pun urmatoarele intrebari:
1-exista temei legal pentru obligarea distribuitorului in instanta la plata contravalorii manoperei pe care urmeaza sa o platesc, eventul si a cheltuielilor cu deplasarea la/de la service si sediul distribuitorului (timpul pierdut stiu deja ca nu se mai recupereaza)?
-exista o suma minima ce poate fi despagubita?
2-care este perioada maxima, pentru verificarea defectului si a rambursarii banilor/inlocuirii produsului, din momentul predarii produsului defect?