avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buletin expirat - consecinte valabilitate act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buletin expirat - consecinte valabilitate act autentic

Buna seara.
Care credeti ca sunt consecintele juridice care deriva din faptul ca, la incheierea unui contract de vanzare-cumparare autentic, vanzatorul a folosit un buletin care expirase.
Mentionez ca la aproximativ 2 luni dupa perfectarea vanzarii, vanzatorul a decedat si ulterior mostenitorii acestuia au solicitat anularea actului intocmit.
Actul este afectat de o nulitare relativa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin Valeriu Dobrovici , Avocat 22:57, 15 Septembrie 2013
nu, nu cred..
opinia mea este ca este o chestiune de forma in conditiile in care actul a fost semnat de vanzator
chemati in garantie notarul:D
Nu cred ca prezinta relevanta, existand suficiente motive de identificare, cnp, adresa...din care sa rezulte neindoielnic faptul ca este aceeasi persoana care a semnat si actul...
Din cate stiu eu notarii nu autentifica in astfel de conditii.

Actul juridic este perfect valabil daca a semnat persoana din contract.
Adica actul nu este anulabil din acest motiv.
Actul nu este lovit de nulitate.insa notarul care a autentificat un astfel de act poate fi tras la raspundere pentru ca nu a verificat, important era ca macar sa fi trecut CNP ul partilor si domiciliu acestora.
Acum am vazut ca se trece CNP-ul.
Nu stiu cat de vinovat ar fi notarul din moment ce actul este semnat de persoana in cauza...

Alte discuții în legătură

După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol ... 2matei2 2matei2 După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol extravilan pe care acesta îl cultiva defapt nu mai este al lui. Există un contract de ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)
Intrebare- indreptare eroare in actul notarial de partaj Corny1954 Corny1954 Daca s-a facut partaj voluntar dupa divort iar buletinul nu mai era valabil deoarece nu s-a modificat numele conform hotararii de divort , in termenul legal si ... (vezi toată discuția)