avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buletin expirat - consecinte valabilitate act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buletin expirat - consecinte valabilitate act autentic

Buna seara.
Care credeti ca sunt consecintele juridice care deriva din faptul ca, la incheierea unui contract de vanzare-cumparare autentic, vanzatorul a folosit un buletin care expirase.
Mentionez ca la aproximativ 2 luni dupa perfectarea vanzarii, vanzatorul a decedat si ulterior mostenitorii acestuia au solicitat anularea actului intocmit.
Actul este afectat de o nulitare relativa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin Valeriu Dobrovici , Avocat 22:57, 15 Septembrie 2013
da este o situatie f ciudata, numai ca la momentul perfectarii actului authentic notarul solicita actele de identitate ale partilor si chiar le face si o copie. Atat timp cat persoana a semnat actul valabilitatea actului este in regula, Nu cred ca notarul ar fi incheiat un act fara sa observe ca buletinul este expirat. Oricum atat timp cat actul a fost semnat de persoana in cauza si nu se poate dovedi ca nu a fost altcineva care a semnat in locul persoanei actul este valabil.
Un alt element imp este si faptul ca daca persoana care avea buletinul expirat era vanzator al unui imobil cei de la administratia financiara ar fi observant acest lucru si nu I-ar fi dat certificate de atestare fiscal si nu se putea incheia actul.
Pe viitor consultati un avocet si explicatii detaliat toata situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol ... 2matei2 2matei2 După decesul tatălui meu, am descoperit că terenul agricol extravilan pe care acesta îl cultiva defapt nu mai este al lui. Există un contract de ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)
Intrebare- indreptare eroare in actul notarial de partaj Corny1954 Corny1954 Daca s-a facut partaj voluntar dupa divort iar buletinul nu mai era valabil deoarece nu s-a modificat numele conform hotararii de divort , in termenul legal si ... (vezi toată discuția)