avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto dupa revanzare. Pentru masina ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto dupa revanzare. Pentru masina cumparata de noua.

Buna ziua!

Am o intrebare referitoare la taxa auto. Vorbim despre o masina din aprilie 2008, cumparata de noua din Romania.
De curand am cumparat o masina de la un dealer auto care se ocupa cu recuperari de la leasing.
Pe cartea masinii primul proprietar a fost firma de leasing, o banca "cipriota" pana prin februarie 2013.
Dupa aceea, masina a intrat in custodia firmei de recuperari, evident tot in februarie 2013. Evident, proprietarul cu nr. 2 pe cartea masinii este firma de recuperari.

Acum eu am cumparat-o de la ei, ei mi-au oferit dovada cum ca masina are taxa platita si nerecuperata. Dovada pe care si ei au scos-o atunci cand au inmatriculat masina pe numele lor, in febr. 2013.

Taxa nu au platit-o ei (dealerul de la care eu am luat-o), ci firma de leasing, acea banca "cipriota" atunci cand au cumparat-o de noua si au inmatriculat-o in aprilie 2008.

Acum intrebarea: Se poate ca banca sa isi fi recuperat taxa intre timp? Se poate recupera taxa auto la o masina cumparata de noua? Se poate recupera dupa revanzare?
Am inteles ca daca eu cumparam o masina inainte de 2012, fara taxa platita si mi-o plateam, o puteam recupera chiar daca o vindeam. Insa daca masina a fost cumparata de noua si evident taxa s-a platit de la inceput... nu e alta situatia? Unii spun ca taxa nu se recupereaza daca a fost platita la masina noua, altii ca nu se recupereaza dupa revanzare...

Si daca ei au recuperat-o, sa presupunem, prin absurd. Eu pot cere hotararea judecatoreasca pentru a nu o mai plati?

Pentru aceasta masina taxa este de 1900 euro...


Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
MihaiMih, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiMih , utilizator 11:36, 15 Septembrie 2013
Daca ei au recuperat taxa, dvoastra trebuie sa platiti timbrul de mediu.
Cunosc asta, insa ei au voie sa recupereze taxa dupa ce au vandut masina? Cand dealerul a luat masina de la banca, taxa era platita, altfel dealurul nu o putea inmatricula fara a o plati, se poate ca banca sa isi "ia taxa inapoi acum" dupa ce a vandut masina?
Ca a recuperat banca taxa sau nu, pana la urma nici nu conteaza (banca putea sa recupereze taxa), dvoastra aveti nevoie de o dovada indiferent de situatie. Dovada v-o da anaful prin adeverinta respectiva. Acolo scrie daca taxa a fost recuperata sau nu. Adeverinta sta la baza actiunilor dvoastra ulterioare.
Am depus cererea, saptamana aceasta, marti, mi-au spus de maxim 2 saptamani, insa este destul de "deprimant" stiind ca taxa este de aprox 1900 euro, de aceea ma interesa daca exista o lege care specifica daca se poate recupera taxa dupa revanzare... ca sa fiu eu mai linistit...
PS: si mai ales daca taxa a fost platita la o masina noua, nu la una fara taxa, cumparata sh.

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Dovada plata anaf + chitanta ? alexandru08 alexandru08 Buna ziua Doresc sa imi cumpar un autoturism sh (prima mea masina) si am oarecare nedumeriri in ceea ce priveste taxa auto. Masina pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)