avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate ISCIR pentru centrala de acasa? ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

ISCIR pentru centrala de acasa? ?

S'altare. Zilele aceste m-a sunat o duduie spunandu-mi ca trebuie sa reinnoiesc autorizatia ISCIR (la doi ani), eu figurand in baza lor de date ca fiind client care am cumparat o centrala termica de la ei ( si care au si montat-o cu tot ce trebuie) la vremea respectiva ( acum patru ani) si trebuie sa reinnoiesc aceasta autoriz. care costa 170 lei si daca vreau sa ma programez. Deci, stie cineva de treaba asta? Mentionez faptul ca CT este de 30 kw. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:58, 17 Septembrie 2013
Obligatiile dvs sunt de a face revizia tehnica si verificare tehnica a instalatiei de gaze.
Centrala termica se va revizui conform unui manual de service pentru a se pastra garantia si buna functionare.

Autorizatie ISCIR trebuie sa aiba firma care v-a instalat centrala, pentru a avea drept de PIF (punere in functiune) si montaj. In rest, nu e treaba dvs autorizatia ISCIR.

Poate ati inteles gresit si e vorba de o revizie tehnica sau o verificare tehnica obligatorie.

O zi buna.

In urma verificarii de catre firma respectiva a centralei dvs. aceasta va da un document din care reiese ca s-a reinoit si autorizatia ISCIR.
Verificarea centralei este o operatie care se efectueaza de catre firme autorizate ISCIR. Se desface centrala, se curata schimbatorul de caldura, se verifica circuitele, se verifica compozitia gazelor la cos si se emite buletin de determinare gaze, se calculeaza randamentul centralei. Aceasta verificare se face de obicei de firma de unde ati cumparat si care v-a montat centrala, la 2 ani, pana vechimea centralei este de 10 ani ai apoi anual.
Firma de distributie gaze, prin contractul incheiat cu aceasta, contracost, va verifica instalatia interioara de gaz metan si va asigura schimbarea unor piese, dupa caz (furtun aragaz, armaturi, garnituri, etc.) si face determinari de gaze in atmosfera de lucru, la 2 ani. Verificarea centralei este comunicata de catre firma prestatoare la firma de distributie gaz metan.
Aceste verificari sunt prevazute in normativele ISCIR.
Fara efectuarea acestor verificari, la termen, riscati intreruperea alimentarii cu gaz metan de catre firma de distributie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. as vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie? Unneinformat Unneinformat Buna ziua. De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a ... (vezi toată discuția)
Acte revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale mirela19792000 mirela19792000 Buna ziua. Am primit o notificare de la ENGIE pentru efectuarea revizie tehnice periodice a instalatiei de utilizare a gazelor naturale pana pe 26.07.2018. Eu ... (vezi toată discuția)
Centrala pe gaz, verificare Marian_2 Marian_2 Daca am luat o centrala pe gaz trebuie sa anunt la Iscir? (vezi toată discuția)