avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de executarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de executarea pedepsei

Buna ziua ...daca un infractor se sustrage de la executarsa pedepsei cu inchisoarea politia care se ocupa de punerea in executare vine la usa lui cu mandatul ...in baza acelui mandat poate face si perchezitie domiciliara si la adresa din mandat dar si la alt apartament de pe acelasi palier ..acest lucrj sa intamplat si a doua oara cand au revenit sa puna sa il caute la aceiasi adresa spunand ca au mandat asta in decurs de 4 luni de la primirea mandatului de executare.....sper ca am fost de explicif incat sa se inteleaga ce raspuns as vrea ...
Cel mai recent răspuns: sebipoint , utilizator 21:22, 18 Septembrie 2013
Nu prea exista dreptul la perchezitie la vecin decat daca fuge la vecin si este urmarit sau au informatii sigure.
Doar daca exista mandat de perchezitie special pe adresa vecinului ar putea.
Daca am gandi altfel ar insemna ca politistii pot da buzna in apartamentele din tot blocul sau, de ce nu, din tot cartierul...
In mod normal nu au ce cauta la vecin iar vecinul se poate opune, legea spune ca "in vederea punerii în executare a mandatului emis în executarea unei hotărâri definitive de condamnare, organul de poliţie poate pătrunde în domiciliul sau reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia, precum şi în sediul unei persoane juridice fără învoirea reprezentantului legal al acesteia", probabil au informatii ca se ascunde la vecin persoana condamnata, oricum daca informatiile ar fi reale vecinul risc mult.
.
Va mulumesc pentru raspuns ...dar vreau sa completez intrebarea mea ...politisti stiu ca el nu se afla la domiciliu dar vor sa puna presiune pe familie sa spuna ceva se el ....in cazul in care familia lea spus de prima data sa nu il mai caute la adresa aceea ca nu au contact cu el...si ei ii tot ameninta ca vor mai veni ...mama inculpatului a ajuns sa faca atac de panica din cauza acestor interventi sa le spunem a politistilor.. ce sar putea face in cazul acesta ca politia sa nu mai deranjeze familia ...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
aurpoze, utilizator
Sa se predea, asta e singura varianta in care familia nu ar mai fi deranjata.
Mama ar trebui sa se calmeze (daca-l cauta pe la vecini...si nu-l gasesc) sigur e bine pt. copilul ei ca niste @#$**)!@ incerca apa cu degetul...adica habar nu au unde e.

Trebuiesc primiti cu zambetul pe buze, aratat apartamentul...sa-l caute,etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca politia mi-a perchezitionat casa dintr-o grsala? drDorina drDorina in urma cu 2 saptamani, la domiciliul meu a venit un echipaj de politie insotita de forte speciale \"mascati\" si mi-au fluturat un mandat de perchezitie, ... (vezi toată discuția)