avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este posibil sa dau in judecata Facebook?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este posibil sa dau in judecata Facebook?

Ce au facut ei exact este sa lase un utilizator sa puna o poza, public, cu o persoana eviscerata de un tren, am dat report la respectiva fotografie iar Facebook a raspuns ca nu observa nimic grafic in aceasta fotografie... am salvat desigur pagina si am facut printscreen la raspunsul lor. Acestea sunt imaginile (am scris cu alb deci nu se vede foarte bine omul eviscerat, mai sunt si persoane cu inima slaba :) )

Atasez imaginea :
[ link extern ]

Va multumesc mult ....
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
invodkawetrust, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:23, 24 Octombrie 2021
Da, puteti da facebook in judecata daca v-a lezat pe dvoastra personal cu ceva. In cazul de fata, nu aveti sanse.
trandafir2 a scris:

Da, puteti da facebook in judecata daca v-a lezat pe dvoastra personal cu ceva. In cazul de fata, nu aveti sanse.


Multumesc de raspuns.
Deci, daca un copil de 10 ani, adica, un minor, care toata lumea stie ca sunt mai mult copii pe Facebook, vede aceasta fotografie si ramane marcat, nu raspunde nimeni pentru asta? Si culmea DUPA ce am dat report sa se stearga acea fotografie... adica nu raspunde nimeni pentru aceste greseli?
Aveti dreptate, sunt multe nedreptati la nivel mondial. Priviti spre Africa, Asia, etc. Ce viata au copii acolo? In Romania, parintii pot cenzura siteurile pe care le considera nepotrivite pentru copii lor, filtre ce se pot pune in router foarte simplu, parola la fel. Cati parinti fac treaba asta?
Da, e posibil sa deschideti proces contra Facebook, in Romania, sperand ca instanta sa se declare competenta (Yahoo si Google au fost condamnate-n Franta sa puna anumite filtre pentru internautii francezi), sau in Irlanda (unde are servere) sau in California (unde are sediul). Atat ca ma tem ca acest proces nu va avea rezultate, in afara faptului ca dati banii la avocat si ca puteti fi condamnat la plata cheltuielilor de judecata.

In Olanda au fost solicitari de despagubiri pentru ca anumite persoane au ramas cu traume dupa ce au vazut la jurnale imagini cu un individ care a omorat oameni cu automobilul propriu de Ziua Reginei. Dupa multe negocieri, societatile de asigurari au hotarat ca vor despagubi pe cei care au avut membri de familie omorati sau raniti in atentat (eventual prieteni, nu mai tin minte), dar nu si pe tertii care au ramas cu traume desi n-au avut nici membri de familie si nici prieteni omorati in atentat. In Olanda nu e nicio lege care sa interzica imaginile socante, si banuiesc ca nici Romania, Irlanda sau California nu au astfel de legi. In Olanda crainicii TV avertizeaza dinainte persoanele sensibile sa nu se uite in continuare, dar asta o fac din culanta, nu din obligatie.

In ce priveste Termenii de Serviciu ai Facebook, cu care v-ati declarat de acord pentru a utiliza Facebook, va sfatuiesc sa-i cititi cu atentie pentru a intelege cum definesc violenta grafica si ce remedii ofera ei celor care nu sunt de acord cu deciziile de stergere sau de nestergere a fotografiilor. Sigur, in masura in care legile nationale va ofera drepturi suplimentare, Termenii de Serviciu nu va pot stirbi drepturile inalienabile (legea bate termenii).
@tgeorgescu
Safety

We do our best to keep Facebook safe, but we cannot guarantee it. We need your help to keep Facebook safe, which includes the following commitments by you:
You will not post unauthorized commercial communications (such as spam) on Facebook.
You will not collect users' content or information, or otherwise access Facebook, using automated means (such as harvesting bots, robots, spiders, or scrapers) without our prior permission.
You will not engage in unlawful multi-level marketing, such as a pyramid scheme, on Facebook.
You will not upload viruses or other malicious code.
You will not solicit login information or access an account belonging to someone else.
You will not bully, intimidate, or harass any user.
You will not post content that: is hate speech, threatening, or pornographic; incites violence; or contains nudity or graphic or gratuitous violence.
You will not develop or operate a third-party application containing alcohol-related, dating or other mature content (including advertisements) without appropriate age-based restrictions.
You will follow our Promotions Guidelines and all applicable laws if you publicize or offer any contest, giveaway, or sweepstakes (“promotion”) on Facebook.
You will not use Facebook to do anything unlawful, misleading, malicious, or discriminatory.
You will not do anything that could disable, overburden, or impair the proper working or appearance of Facebook, such as a denial of service attack or interference with page rendering or other Facebook functionality.
You will not facilitate or encourage any violations of this Statement or our policies.


Ei, aici spun ca este nevoie de ajutorul nostru sa nu uploadam asa ceva, respectivul nu a fost sanctionat pentru fapta facuta, am dat report, ei au raspuns ce au raspuns....
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
invodkawetrust, utilizator

Alte discuții în legătură

Postarea unei discutii pe facebook Isobel Isobel Salut! As vrea sa va intreb ceva. Sunt niste \"domnisoare\" pe facebook, care au o pagina publica, unde, in primul rand, posteaza poze amuzante de pe net. ... (vezi toată discuția)
Pot da facebook-ul in judecata ? ping200 ping200 Buna ziua, Pot da facebook-ul in judecata ? Povestea sta in felul urmator , eu am un cont de reclame pe facebook unde creez reclame pentru o firma de ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)