avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este posibil sa dau in judecata Facebook?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este posibil sa dau in judecata Facebook?

Ce au facut ei exact este sa lase un utilizator sa puna o poza, public, cu o persoana eviscerata de un tren, am dat report la respectiva fotografie iar Facebook a raspuns ca nu observa nimic grafic in aceasta fotografie... am salvat desigur pagina si am facut printscreen la raspunsul lor. Acestea sunt imaginile (am scris cu alb deci nu se vede foarte bine omul eviscerat, mai sunt si persoane cu inima slaba :) )

Atasez imaginea :
[ link extern ]

Va multumesc mult ....
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
invodkawetrust, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:23, 24 Octombrie 2021
Facebook decide singura cine a incalcat regulile comunitatii. Aceasta decizie nu poate fi contestata juridic, deoarece firma Facebook are dreptul constitutional la libertatea cuvantului. Libertatea cuvantului include dreptul de a cenzura de pe websiteul propriu orice opinii si orice persoane despre care Facebook considera ca incalca regulile comunitatii.

La fel cum Evenimentul Zilei si Romania Libera nu-i publica decat pe jurnalistii pe care doresc sa-i publice si nu pot fi obligate de niciun tribunal sa publice un jurnalist care nu le convine. De ex. daca nu vor sa publice jurnalisti marxisti, au libertatea garantata de Constitutia Romaniei.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
tgeorgescu, utilizator
Cine sunt persoanele de la Facebook care apreciază dacă s-au încălcat standardele lor? Am primit avertizare la o postare a mea, de pe un site de reclamă pentru nişte huse de tăblie de pat, în care am scris: "Unde scrie dimensiunile?Lăţimea am înţeles, dar înălţimea?" Anterior, am raportat o postare de-a dreptul porcoasă, plină de înjurături şi trimiteri la organele sexuale, răspunsul a fost că nu încalcă standardele comunităţii! Sunt angajaţi români? Aceştia au acces la contul tău şi la computerul tău, la datele tale personale? Unde se pot reclama derapajele lor?
Facebook este autoritatea finala in materie de acces la Facebook.

Facebook este obligata sa respecte legile nationale si coopereaza cu justitiile nationale, de ex. prin mandate de dezvaluire a datelor faptasilor. Atentie: mandat judecatoresc, nu simple pretentii care pot fi fondate sau nefondate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postarea unei discutii pe facebook Isobel Isobel Salut! As vrea sa va intreb ceva. Sunt niste \"domnisoare\" pe facebook, care au o pagina publica, unde, in primul rand, posteaza poze amuzante de pe net. ... (vezi toată discuția)
Pot da facebook-ul in judecata ? ping200 ping200 Buna ziua, Pot da facebook-ul in judecata ? Povestea sta in felul urmator , eu am un cont de reclame pe facebook unde creez reclame pentru o firma de ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)