avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judiciare neachitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judiciare neachitate

Buna ziua, un apropiat mie are de achitat statului cheltuieli judiciare in suma de XXXX lei. Daca persoana nu are cu ce sau cum sa achite aceasta datorie (cel putin un an), care sunt consecintele, urmarile. Multumesc
Teoretic dupa 5 ani se prescrie debitul datorat statului, deoarece sunt creante bugetare.

Dar, cu siguranta statul nu o sa stea fara sa faca nimic ca sa astepte prescrierea sumei.

In functie de cuantumul sumei, acesta va putea fi executat silit.

Daca cheltuielile judiciare sunt in urma unui proces penal (cel mai probabil aceasta!) si daca s-a obtinut o pedeapsa cu suspendarea, exista posibilitatea ca partea interesata sa solicite in termenul de incercare stabilit de instanta prin hotararea respective, revocare suspendarii executarii pedepsei pentru neindeplinirea obligatiilor stabilite in sarcina sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deci va face sau nu inchisoare ? francisco57 francisco57 Aceasta este solutia,personal nu am inteles daca va face sau nu inchisoare si cum ar trebui procedat acum. Este vorba de sora mea, care nici nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Hotarare/dosar penal/in baza art. 87al1 din oug 195/2002 mirceapmf mirceapmf 04.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 2 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată ... (vezi toată discuția)
Intrebare reabilitare si cheltuieli judiciare olga12 olga12 Buna ziua, As avea si eu 2 intrebari. S-a luat pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pedeapsa ... (vezi toată discuția)