avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu-mi ofera toate documentele pentru a ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu-mi ofera toate documentele pentru a ma angaja in alta parte

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce as putea face daca angajatorul nu doreste sa-mi completeze o recomandare tip pentru angajarea intr-o banca ( recomandarea se refera la faptul ca nu am adus prejudicii materiale organizatiei si nu am avut sanctiuni disciplinare si ca mi sa incheiat contractul cf art ... ). Aceasta recomandare este obligatorie pentru firma respectiva, documente ca decizia de incetare a activitatii si nota de lichidare mi-au fost oferite de catre HR, dar aceasta recomandare a fost trimisa catre director care ma tot amana spunandu-mi ca nu are timp sa o completeze sa vin dupa cateva zile. Astazi vorbind din nou cu el mi-a zis ca peste vreo saptamana 2 mi-o poate completa. Am incetat activitatea in cadrul acestei firme in data de 10.09.2013 in urma expirarii contractului, iar pe data de 12.09 urma sa ma duc cu toate documentele pentru a ma angaja in cadrul unei banci.
De atunci ma tot amana si as vrea sa ma ajutati cum sa fac sa-mi dea aceasta recomandare, fara ea neputand sa ma angajez, fiind un document obligatoriu.

Multumesc.

O zi placuta !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 20 Septembrie 2013
Rugati pe cei de la banca sa faca o scrisoare oficiala catre fostul dvs. angajator prin care sa solicite o adeverinta in care sa se specifice cum a incheiat raporturile de munca cu dvs. si daca in perioada lucrata la el ati avut abateri disciplinare si/sau i-ati produs prejudicii.
1. Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza

2. Recomandarea nu este un document obligatoriu. Niciun text de lege nu-l obliga pe un angajar sa elibereze asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura scrisoare de recomandare atalinna atalinna Ptr ca si pana acum am primit raspunsurile dorite ma reintorc cu o intrebare legata de atestatul de traducator/interpret.Una dintre cerinte ... (vezi toată discuția)
Solicitare spre itm mmarianne mmarianne Buna ziua, In vederea angajarii unei persoane, i-am solicitat sa prezinte, pe langa documentele standard pt angajare şi adeverinte referitoare la vechimea in ... (vezi toată discuția)
Cum verific un viitor angajat ? turkn turkn Cand erau cartile de munca,la o angajare,viitorul salariat aducea cartea de munca,in care eu,angajator,puteam vedea locurile de munca anterioare si ... (vezi toată discuția)