avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dispozitie numire post conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dispozitie numire post conducere

Subiect: Prelungire dispozitie incadrae
De cate ori se poate prelungi o dispozitie de numire pe un post de conducere cu studii superioare,dar persoana in cauza nu are decat studii medii,in sectorul bugetar,personal contractual?Mentionez ca a fost numit temporar pe post de conducere ,din anul 2012 luna iulie, pe termen de 6 luni,in ianuarie 2013 i s-a mai prelungit 6 luni,iar in iulie 2013 i s-a mai prelungit.Mentionez ca este incadrat pe un post cu studii medii,si a primit dispozitie de numire pe un post de conducere cu studii superioare.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 20 Septembrie 2013
Potrivit Legii nr.284/2010, art. 25:
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care indeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni intr-un an calendaristic, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.
(2) In mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

(3) In perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.

Asadar, exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere poate fi facuta pe o perioada de maxim 1 an , daca in n statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs post steopoaiev steopoaiev Care este data limita pentru organizarea concursului de contabil sef, pornind de la data decesului? Mentionez ca persoana care o suplineste acum este numita ... (vezi toată discuția)
Director general ilegal? constangeles constangeles Buna ziua, la institutia la care lucrez s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director general la care s-a inscris si actualul director care a ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata si prelungirea acestei perioade nicholaescu nicholaescu sint functionar publicpe perioada determinata ca urmare a unei redistribuiri pe un post temporar -vacant.in decizia de numire se specifica ca pot activa in ... (vezi toată discuția)