avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia

buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de rezidenta are valabilitate de 5 ani si intrebarea mea este daca pot sa lucrez in italia cu acte in regula pe baza acestei carti de rezidenta,tinand cont de faptul ca pot sa calatoresc in ue fara viza,doar cu pasaportul turcesc si cu aceasta carte de rezidenta obtinuta in romania.daca da,care ar fi actele necesare pentru a lucra in italiai si cat timp pot sta pe teritoriul italiei ca turist?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 17 Aprilie 2009
Poti lucra in italia pe baza de contract de munca sau contract civil incheiat cu o firma de plasare a fortei de munca din romania in italia. La noi, in Romania, dupa 183 de zile dintr-un an calendaristic poti obtine rezidenta; in italia trebuie sa vezi legislatia italiana .
Viza de turism permite intrarea pentru sederi de scurta durata ( maxim 90 de zile într-un semestru) în Italia
Trebuie sa intrebati la consulatil Italia. Cu permisul de sedere in Romania, aveti drept de sedere in Romania, si asta este clar. . Mm stau multi ani in Italia, m-am ocuoat de obtinerea formelor de sedere, autorizatiilor de munca, cetateniei, etc pentru straini dar nu am intalnit niciun cetatean turc cu contract de munca in Italia.
Dacă membrul familiei este posesorul unui document care atestă rezidenţa sa pe teritoriul altui stat membru UE/SEE ca membru de familie al unui cetăţean UE/SEE, acesta este scutit de cererea obţinerii vizei de intrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Angajarea unui cetatean extracomunitar. realmaco2001 realmaco2001 Buna Ziua, Va scriu acest post pentru a va intreba daca exista conditii deosebite, prevazute de legile Romaniei pentru a permite intrarea in Romania unui ... (vezi toată discuția)