avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime

fiica mea in virsta de 7 ani[clasa2] mergea la scoala .la blocul din fata noastra este statia de autobuz unde se urca impreuna cu colegii.fata a vrut sa treaca strada vizavi fiind casa de bilete si cealalta statie de autobuz pt retur.a fost lovita de o masina[logan].fisura de bazin sicontuzii la fata si genunchi .fetita nu era insotita de parinte.persoana care a lovito cauta scuze ca fetita nu era pe trecerea de pietoni dar dinsa nici nu stia unde este aceasta trecere in conditiile in care este anterior locului accidentului cu cca15 metri.deci in conditiile in care ea a trecut de trecerea de pietoni pe care nu a observato urmind statia de autobuz si trebuind sa tina cont de faptul ca pe ambele parti ale strazii se aflau grupuri de persoane[la ora aceea fff multi copii merg la scoala +adulti care asteptau in statie],deci3 motive pt care ea trebuia sa reduca viteza a lovit o minora care traversa strada nefiind pe trecere si neinsotita de adult .ce pot legal sa fac unde sa ma adresez ? nu am contactat inca avocat.veniturile noastre sint cam modeste.fetita a stat 24 de ore la spital si acum este acasa gipsata dela briu pina la genunchi si ce va mai urma sa vedem.puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi?ce cale trebuie sa urmez?civil?penal?persoana care a facut accidentul in ziua respectiva circula cu autoturismul . are acest drept?oricum multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 15:41, 22 Septembrie 2013
michaelan a scris:

persoana care a facut accidentul in ziua respectiva circula cu autoturismul . are acest drept?

La ce va referiti cand puneti aceasta intrebare?
Nu s-a facut cercetarea la fata locului de catre politie? Ce v-a spus politia despre cauzele producerii accidentulu?
Daca conducatorul auto a respectat regulle de circulatie in zona respectiva, vinovat de producerea accidentului este considerat pietonul indferent ca este copil sau adult.
Daca soferul a respectat viteza regulamentara, cred ca ar trebui sa va pregatiti sa ii platiti reparatiile la masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri lovire pieton pe trecere purpletangent purpletangent Salut! In urma cu cateva zile, un bun prieten (pe care il voi numi V, pentru a nu oferi detalii personale) a fost lovit de catre un sofer in timp ce acesta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala din culpa M M Acum aproape 4 luni de zile am avut un accident de masina pe o trecere de pietoni.Eram pe banda 1 iar pe banda 2 un autobuz.In dreptul trecerii de pietoni mia ... (vezi toată discuția)
Raspundere pieton mircea1995 mircea1995 Buna ziua, am fost accidentat in timp ce traversam strada pe trecere de pietoni Politia a decis culpa comuna 50% pieton - nu m-am asigurat 50% sofer ... (vezi toată discuția)