avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare ATV pe firma: documente necesare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare ATV pe firma: documente necesare

Buna ziua,
Tocmai am achizitionat un ATV de la o firma din Cluj Napoca, are numele provizorii si as dori sa il inmatriculez in Iasi pe firma.
Am ca si acte Cartea de identitate, Certificat de conformitate in limba engleza, documentele din care rezulta ca firma care mi la vandut la importat, factura initiala de achizitie, contract de vanzare-cumparare si factura platita de mine. Ce alte acte imi mai trebuiesc pentru inmatriculare si ce pasi trebuie sa urmez?
Va multumesc din suflet anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: anamaria_sitaru , utilizator 11:31, 27 Septembrie 2013
Va mai trebuie Certificatul de inregistrare fiscala al firmei, cum ca este dealer autorizat si poate face comert cu masini. Fisa de inmatriculare vizata de primaria vanzatorului.

Va rog spuneti-mi "documentele din care rezulta ca firma care mi la vandut la importat", reprezinta de fapt nota contabila cu care la detinut in gestiune ca fiind marfa?

Daca, da, puteti inscrie acest atv la dvs, la impozite si taxe. Daca, nu, solicitati firmei respective si certificatul fiscal pt acest atv. Problema ca unele primarii inscrie auto pe numele cumparatorului cu aceasta nota contabila si certificatul de inregistrare al firmei, iar alte primarii cer certificatul fiscal.

Trebuie sa declarati atv-ul in termen de 30 zile de cand l-ati achizitionat, la dvs la impozite si taxe, dupa inscriere, pe langa actele ce le detineti, mai trebuie sa mai aveti fisa de inmatriculare vizata de primaria vanzatorului si de primaria dvs, mergeti la un birou de copiat acte, unde primiti un formular tip pt inscrierea in politie, plus taxele de inmatriculare.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Documentele de import de care vorbeam chiar asa se numeste "Document electronic de import " si are stampila d ela Vama pe el si legalizarea d ela un notar. Fisa se inmatriculare trebuie neaparat semnata de primaria vanzatorului avand in vedere ca firma care mi l-a vandut cu asta se ocupa, este dealer autorizat? Am certificatul de inregistrare al firmei respective.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto nou: stampila remtii si certificat fiscal necesare relu_ms relu_ms Buna ziua, Am cumparat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania (Braila). Am fost la Impozite si taxe locale Sector 6 si nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Dealer auto nu da fiscal?? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau nu? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)