avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

In cazul in care nu cunosc actualul domiciliu al paratului pot depune cererea de divort la Tribunalul din localitatea mea de resedinta?

Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Ana-Roxana Alexe , Avocat 20:47, 26 Martie 2009
Competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala au avut domiciliul comun cei doi soti.
Succes ;)


Mentionez ca ma refeream la ultimul domiciliu al sotilor.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Gresit!
In cazul in care nu se cunoaste domiciiliul paratului si nici resedinta acestuia,competenta este judecatoria doniciliului sau resedintei reclamantului,conform art.5 Cod procedura civila coroborat cu dispozitiile privitoare la divort.


av.Alexe Ana-Roxana
Roxana :Competenta a judeca cererea de divort este judecatoria in a carei raza teritorala au avut domiciliul (ultimul ) cei doi soti.
Ma refer in acest sens , numai la desfacerea casatoriei prin divort.

Cererile cu privire la pensia de intretinere , spre exemplu , sunt de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul !
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
:offtopic: Discutiile, chiar in contradictoriu, sunt bine-venite pe forumul Avocatnet, insa va rog sa nu depasim acest cadru prin calificarea opiniilor altuia ca "gresit!". Dupa regula pe care o stiti foarte bine, cel care face o afirmatie trebuie sa o si justifice, lucru necesar si suficient pe forum. Va multumesc!
Greseala este a mea.In mod eronat am retinut ca paratul locuieste in strainatate si nu se stie domiciliul sau ori resedinta.Scuze:oops:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate troiss troiss buna ziua!daca unul dintre soti lucreaza in strainatate,in ce tara se poate deschide proces de divort?multumesc anticipat (vezi toată discuția)