avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze abuzive in contract de parteneriat cu Asociatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze abuzive in contract de parteneriat cu Asociatia Parintilor Elevilor scolii.

Buna ziua,
Fiul meu este clasa a IIIa la o scoala de stat din Bucuresti. Anul acesta Asociatia Parintilor Copiilor scolii , care se ocupa de programul after scool , ne-a inmanat un contract de parteneriat. Pentru acei copii din cadrul scolii care doresc frecventarea acestui program , parintele trebuie sa semneze acest contract de parteneriat in care sunt inserate clauze contractuale.
Sigur ca, programul este asigurat cu participarea unor cadre didactice care trebuiesc remunerate. La fel si masa de pranz inclusa. Se mentioneaza insa faptul ca :
,,Parintii care nu mai au posibilitatea sa plateasca contributia la After Scool din motive personale , au posibilitatea numai in perioada 21.12.2013-05.01 2014 sa renunte. Pentru acest lucru sunt obligati sa trimita o cerere prin care anunta acest lucru , in caz contrar contractul se prelungeste automat pana la 20. 06.2014.''

Acest contract este pentru o perioada de 1 an de zile iar in situatia in care nu mai doresti sa participi la programul after school , si nu ai facut cererea de retragere in cele 2 saptamani din vacanta de iarna !?! , vei platii totusi , pana la 20.05. 2014 adica pana la finalul anului scolar, contributia zilnica catre profesorii supraveghetori , nu si masa , intrucat elevul nu a participat .
Nu cumva aceste clauze sunt abuzive? Si daca este asa ce pot face? Daca nu semnez contractul fiul meu nu va fi primit la after school?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
clopotica1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:20, 27 Septembrie 2013
Bugetele scolilor se aproba in luna ianuarie, de aceea este mentionata perioada in contract. Daca in anul calendaristic nu sunt prevazute veniturile si cheltuielile pentru lunile septembrie-decembrie, CL nu aproba bugetarea programului, chiar daca este sustinut din fonduri proprii.
Abuzul nu e in contract, ci in bugetizarea institutiilor.
Daca dv. va razganditi in februarie, contractul produce efecte pana la incheierea anului scolar, considerandu-se ca vina de a nu fracventa copilul programul, va apartine si nu va scuteste de plata contributiilor la care v-ati angajat la semnarea contractului.
Pentru a va documenta mai bine, cititi Metodologia de organizare a Programului "Scoala dupa scoala": [ link extern ]
Va multumesc ptr. raspunsul la obiect !
Cu drag! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea after school ocb ocb Buna Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta lege, a trecut se pot face acea cerere catre scoala si daca exista un model? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii sau contract de munca? ilie cornel ilie cornel In cadrul unei asociatii de parinti (cu statut juridic) , deci organizatie nonprofit, cum pot plati cadre didactice pentru prestatia in cadrul unui program ... (vezi toată discuția)