avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil in cazul unui ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil in cazul unui administrator de SRL

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia are un II, insa din cauza ca este insarcinata, nu va primi indemnizatia de crestere copil atat timp cat are acest II. Ne-am gandit sa il inchidem si sa deschidem un SRL, insa vin cu aceeasi intrebare: daca deschidem srl-ul si ea va fi administrator se mai confrunta cu aceeasi problema ca si in cazul II-ului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:57, 1 Octombrie 2013
Si eu am aceeasi problema, fiica mea are un SRL si este asociat unic. La dosarul pentru indemnizatie dividentele nu au intrat in calcul si nu are indemnizatie de administrator
Deci daca nu are indemnizatie de administrator(nu stiu exact ce presupune) asta inseamna ca nu o afecteaza si ca poate lua aceasta indemnizatie, corect?
1. Daca in functia de administrator de societate are salariu prin contract individual de munca (CIM) sau indemnizatie stabilita prin Statutul societatii atunci trebuie sa se suspende din functie pe perioada cat benficiaza de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Poate sa-si pastreze functia de asociat daca in aceasta functie are venituri numai din dividende.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Deci, inca nu este infiintata societatea dar foarte bune argumentele d-le tudorvaleriu.
Trebuie infiintata societatea, va avea calitate de administrator si asociat(unic) dar fara salar.

Deci cum ma sfatuiti ca ar fi mai bine?
1. In cazul in care va fi administrator fara a fi retribuit i se va cere sa dea o declaratie ca nu are venituri din aceasta functie.

2. Nu ar fi rau sa intrebati, prin e-mail, si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil. buna ziua,as putea in timpul in care ... Florinalex993 Florinalex993 Concediu Crestere Copil. Buna ziua,as putea in timpul in care sunt in concediu crestere copil sa deschid un SRL in care sa fiu administrator si sa lucrez pe ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma si indemnizatia pt crestere copil deeapreda deeapreda Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si ... (vezi toată discuția)