avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Timbru de Mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Timbru de Mediu

Buna seara,am si eu nelamurire.In OUG 13/2013 art 3 alin b) spune ca sunt scutite de taxa
”autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.
Sunt tatal unui baietel de 10 ani cu grad de handicap grav (Autism).De la domiciliu pana la scoala si centru ubde face terapia sunt 50 km.Masina pe care o am acum a obosi ,doresc sa cumpar alta si am fost in audienta la seful SPRICV ,omul m-a inteles dar a zis ca nu imi poate inscrie masina fara taxa.Atunci la ce mai este inclus paragraful care spune ca sunt scutite si masinile folosite la transportul persoanelor cu handicap.


Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:20, 23 Februarie 2014
Aveti mai jos explicatiile exceptiilor, din normele de aplicare :

(2) Pentru exceptarea prevăzută la art. 3 alin.(1) lit. b) din ordonanța de urgență, în cazul
autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, Regia Autonomă "Registrul Auto Român"menționează la rubrica "Modificări ce nu afectează performanțele şi caracteristicile de folosință ale vehiculului" din cartea de identitate a vehicululuitipul dispozitivului cu care este echipat autovehiculul, în conformitate cu prevederile RNTR‐7, numai dacă dispozitivul este certificat şi numai după verificarea modului de fixare şi funcționare a acestuia. În sensul art. 3 alin.(5) din ordonanța de urgență,
echiparea autovehiculului cu o cutie de viteze care poate funcționa în regim automat nu constituie o modificare specială a acestuia şi nu determină singură exceptarea de la plata timbrului. În cazul autovehiculelor special construite/modificate în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat în scaune rulante, Regia Autonomă "Registrul Auto Român" înscrie în cartea de identitate a vehiculului următoarele: la rubrica 1 "Categoria" ‐ "Autovehiculspecial M1" şi la rubrica 2 "Caroseria" ‐ "SH vehicul accesibil scaunelor rulante".
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
Trebuie inscrisa fara taxa
fireman_mil a scris:

Trebuie inscrisa fara taxa

Dar va putea fi inscrisa doar cu taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu Marius Negut Marius Negut Buna ziua. In familia mea am o persoana cu handicap grav si eu sunt fiul acelei persoane si am cumparat o masina si m-ar interesa daca sunt scutit de taxa de ... (vezi toată discuția)
Discriminarea unei persoane cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)
Discriminarea unui copil cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)